2018. 02. 24. - 11:40

Konferencia a világ vezetőinek részvételével

Konferencia a világ vezetőinek részvételével

A World Government Summit ötödik alkalommal került megrendezésre Dubaiban, melyen a politika és a gazdaság legfontosabb szereplői vesznek részt.

Az idei háromnapos konferencia középpontjában a klímaváltozás, az űrkutatás, a mesterséges intelligencia és az oktatás állt. A World Government Summit minden évben meghatározza, hogy milyen kihívások állnak a kormányzás előtt. Az idei konferencián Dr. Thani Ahmed Al Zeyoudi, az Egyesült Arab Emirátusok környezetvédelmi minisztere arról beszélt, hogy ki kell használni a technológia adta lehetőségeket. Példaként említette, hogy a mesterséges intelligencia a klímaváltozás terén tud segíteni.

 

Konferencia a világ vezetőinek részvételével 

Az idei konferencia középpontjában a klímaváltozás, az űrkutatás, a mesterséges intelligencia és az oktatás állt

 

Saeed Al Gergawi elmondta: 2020-ban kezdődik az Emirátusok Mars-programja, 2021-ben pedig már elindítják az első Mars-missziót. A dubai konferencián bemutattak emellett több találmányt is, melyek még kezdeti stádiumban vannak, de a jövőben alapvetően határozhatják meg a hatékony kormányzást.

 

/T.D.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.