2015. 09. 15. - 15:54

Magyarország Gazdasági Együttműködési Megállapodást kötött az UAE-vel

Magyarország Gazdasági Együttműködési Megállapodást kötött az UAE-vel

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette ki az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterével, Szultán bin Szaíd Al Manszúrival folytatott megbeszélését követően.

Az arab emirátusok gazdasági miniszterét és az általa vezetett delegációt hivatalában fogadta Varga Mihály. A tárcavezető kifejtette: a Gazdasági Együttműködési Megállapodás, amelyet a napokban írnak alá, a két ország közötti kapcsolatok elmélyítését szolgálja. Ez, valamint az 1990 óta meglévő diplomáciai kapcsolatok, illetve a 2013-ban kötött kettős adóztatás elkerüléséről kötött szerződés az alapja a két ország közötti hosszú távú gazdasági együttműködésnek.

Magyarország Gazdasági Együttműködési Megállapodást kötött az UAE-vel

A magyar gazdasági tárca vezetője úgy véli, a magyar cégek sikeresen kapcsolódhatnak be az Emírségek városfejlesztési beruházásaiba. A két miniszter lehetőséget látott a mélyebb együttműködésre az innováció,az élelmiszeripar és a vízgazdálkodás területén is. Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy hazánk a gazdaság elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján a térség egyik legmegbízhatóbb országává vált. A stabil növekedési pálya, a háztartások fogyasztásának élénkülése, valamint a visszafogott inflációs környezet az Emírségekbeli vállalatok számára is kedvező befektetői környezetet kínál. 

A magyar gazdasági tárca vezetője úgy véli, a magyar cégek sikeresen kapcsolódhatnak be az Emírségek városfejlesztési beruházásaiba

Varga Mihály a sikeres együttműködések között megemlítette az Emirates Group tavaly év végi beruházását, a dubai székhelyű Taghleef Industries tiszaújvárosi csomagolóeszköz-gyártó üzemének létesítését, illetve az Emírségekbeli cégek szállodaipari beruházásait. A megbeszélésen a felek felvetették egy élelmiszer-logisztikai központ magyarországi létesítésének lehetőségét is. 

NGM/MCOnet

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.