2015. 10. 26. - 14:59

Napenergiával működő környezetbarát parkot adtak át Dubai-ban

Napenergiával működő környezetbarát parkot adtak át Dubai-ban

Teljes mértékben önfenntartó parkot avattak fel a közelmúltban Dubai-ban, ugyanis az itt elhelyezett napelemek biztosítják a fenntartáshoz szükséges energia 100%-át.

Dubai önkormányzatának sokat hangoztatott célja az, hogy 2020-ra a város a teljes energiaszükségletének 30%-át már megújuló energiából fedezze. Ennek megfelelően egyre több olyan parkot kívánnak létrehozni, mint a nemrég átadott Al Khazzan Park, melynek különlegessége, hogy önfenntartó, és a fenntartásához szükséges energiát teljes egészében napenergiából fedezi.

Az Al Khazzan Park napelemes park Dubai-ban

Bár Dubai-ban meglehetősen magas a napsütéses órák száma, tehát az energiaforrás adott, mégis a tervezőknek és a kivitelezőknek néhány kihívással meg kellett küzdeniük. Ilyen volt az, hogy kellően nagy helyet keressenek a napelemes panelek számára. Vizsgálatokat végeztek annak érdekében is, hogy feltérképezzék, melyek azok a területek a parkban, amelyeket szinte egész évben éri a közvetlen napfény, és nem zavar be semmilyen árnyékolás.

A munkák során egyébként ugyanazokat az előírásokat és szabványokat használták, mint amilyeneket a környezetbarát épületeknél szokás, ami a minőségre és a sikerre jelent garanciát. Az Al Khazzan Park az önfenntartó mivolta miatt a maga nemében egyedülállónak számít a világon, így Dubai-nak sikerült ismét különlegességet felvonultatnia.

Fotók: freedigitalphotos.net / dm.gov.ae

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.