2015. 08. 26. - 13:09

Rekordokat döntöget majd Dubai új turisztikai gigaberuházása

Rekordokat döntöget majd Dubai új turisztikai gigaberuházása

Meydan One névre keresztelték azt a nagyszabású turisztikai beruházást Dubai-ban, melynek részeként a világ leghosszabb fedett sípályája, valamint a világ legmagasabb lakótornya is felépül majd.

Óriási turizmusfejlesztési programba fogott bele Dubai. A projekt keretében felépítik majd a világ leghosszabb, egész pontosan 1,2 kilométeres fedett sípályáját, de helyet kap majd egy 711 méter magas, ötcsillagos szállodát magába foglaló felhőkarcoló is, mely a világ legmagasabb lakótornya lehet. Emellett egy 60 ezer fő befogadását lehetővé tevő köztér, 4 kilométer hosszan elnyúlú csatorna, 100 férőhelyes jachtkikötő és 25.000 négyzetméteres fedett sportlétesítmény lesz látogatható. S ez még mindig nem minden, hiszen lesz majd több mint 5 kilométernyi kerékpárút és futópálya és 9 kilométernyi sétány is, de itt lesz megtalálható a világ legnagyobb táncoló szökőkútja a maga 420 méteres hosszával.


A Meydan One Dubai új turizmusfejlesztő nagyberuházása

A hatalmas beruházás 3,67 millió négyzetkilométernyi területet érint, a létesítmények pedig a Burj Khalifa és a Meydan lóversenypálya között épülnek majd fel. A tervek szerint az első ütem még a 2020-as dubai-i világkiállítás előtt befejeződne. A projekt nem titkolt célja a turizmus fellendítése, mert a cél az, hogy Dubai 2020-ra megduplázza a látogatók számát évi 20 millióra.

Fotó: YouTube / Meydan Real Estate

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.