2022. 01. 18. - 08:37

3 tipp, hogy hogyan segíthetsz a leukémiás gyerekeken!

3 tipp, hogy hogyan segíthetsz a leukémiás gyerekeken!

A leukémiás gyerekek élete nagyban különbözik egy egészséges gyermek életétől, ugyanis a terápiás kezelés alatt idejük nagy részét a kórházban töltik, a többit pedig a biztonságot nyújtó, tiszta szobában. Hogyan tudod Te is segíteni a gyógyulási folyamatukat, hogy minél előbb tudják újra élvezni a gyerekkorukat? Mutatjuk!

1. Adományozz egy alapítványnak!
 
A leukémiás gyerekek támogatásának egyik legnépszerűbb módja az adományozás. Ekkor egy választott alapítvány támogathatsz pénzügyileg, akik a befolyó összegből pénzügyileg vagy tárgyak vásárlásával segítik a rászoruló családokat.
 
Ehhez nincs más dolgod, mint egy leukémiás gyerekek segítésére létrejött alapítványt keresni és tájékozódni az adományozás módjáról, illetve a programjukról. A legtöbb alapítványnál lehetőséged nyílik utalással, bankkártyával, vagy esetleg adományvonalon keresztül is adományozni.
 
2. Ajánld fel adó 1 százalékodat!
 
Ha szeretnéd támogatni a leukémiás gyerekek gyógyulását, akár bármilyen költség nélkül is megteheted ma már, ugyanis adó 1 százalék felajánlás is lehetséges. Számodra ez az adomány meg sem fog érződni, ugyanis felajánlás nélkül ez az összeg továbbra is az adódhoz tartozik, tehát nem kapod vissza.
 
A leukémiás gyerekeknek és családjaiknak azonban annál többet segíthetsz vele, ugyanis sok kicsi sokra megy, így nagyobb összeg is összegyűlhet az adott alapítványnál, amelyet ők eljuttatnak oda, ahol szükség van rá.
 
3. Legyél Te is őssejt donor!
 
Őssejt donornak ma már bárki jelentkezhet, aki megfelel az előírt feltételeknek, így akár Te is lehetsz a kulcsa egy leukémiás gyermek gyógyulásának. A világban sokan vannak azok a leukémiás gyerekek, akik épp a megfelelő őssejt donorra várnak, aki lehet, hogy valamelyiküknek épp te vagy!
 
Ha jelentkezel, az orvosok először megvizsgálnak, hogy megfelelsz-e a feltételeknek, majd mintát vesznek tőled, amelyet feltöltenek egy donorokból álló adatbázisba. Emellett alá kell írni egy beleegyező nyilatkozatot, amely után nincs más dolgod, mint várni.
 
Amint valakinek te leszel a megfelelő donor, behívnak a donációra. Ezután pár napig mindenképp a kórházban kell maradni biztonsági okokból, de biztosan tudhatod, hogy segítettél valakin. Ha az őssejtjeid megfelelnek az adott leukémiás betegnek, a teste nem löki ki őket, így esélyt kapnak a teljes gyógyulásra.A leukémiás gyerekeknek tehát sokféleképpen lehet segíteni, azonban mind az adományozás, mind az adó 1 százalék felajánlás, mind az őssejt donornak jelentkezés hatalmas segítség az érintett gyermekek számára. Segíts Te is, hogy hamar visszakaphassák ők is a gyermekkorukat!
 
J.M

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.