2018. 11. 05. - 10:50

4 ok, amiért érdemes az úszást választanunk!

4 ok, amiért érdemes az úszást választanunk!

Hosszabb ideig élnek az úszók? Több okból sem árt erre a sportra szavazni. Az úszással elkerülhető az ízületi gyengeség, kordában tartható az arthritis, de az agyi tevékenységek és az akaraterő is fokozható.

Aki úszik, az számos kellemetlen egészségügyi problémától kímélheti meg magát. Mentális és fizikai szempontból is nagyon hasznos ez a sport – de vajon miért?
 
Szakemberek szerint az úszók körében alacsonyabb a halálozási arány, összehasonlítva őket a futókkal, gyaloglókkal, azokkal pedig főleg, akik ülő életmódot folytatnak.
 
Lássuk az úszás főbb előnyeit!
 
Számos okból érdemes az úszást választani
Számos okból érdemes az úszást választani
 
1.Úszás arthritis esetén: azoknak, akik ízületi gyulladással küzdenek, az úszás igazi áldás. Közvetlen utána érezhetünk némi fájdalmat, de hamar segít az ízületi gyulladáson és véget vet a kellemetlen, merev érzésnek. Ha nem szenvedünk arthritistől, az úszás erősíti a test izmait, növeli az állóképességet.  A víz könnyeddé tesz minket, a gerinc, az ízületek és az izmok mind jól járnak vele. 
 
Az úszás fenntartja a szív egészségét, hatékonyabbá teszi a vér pumpálását a szív- és érrendszer funkcionális kapacitásának javításával.
 
2.Az úszás mentális megnyugvást produkál: ez a típusú mozgás nemcsak csökkenti a stresszt, de pozitív energiával tölt fel és ilyen érzéseket produkál – ez némileg a vízben tartózkodással van összefüggésben. Ráadásul egy úszó közösségben találhatunk barátokat is.
 
3.Az úszás segít elkerülni bizonyos egészségügyi károsodásokat: jelentős szerepet játszik abban, hogy a stroke-kal, agyi bénulással és egyéb hasonlókkal összefüggésben elősegítse a mozgási, látási és fejlődési nehézségeken való felülkerekedést. 
 
Azoknak pedig, akik már valamilyen mértékben sérültek, a víz sokkal előnyösebb közeg a mozgáshoz, mint a szárazföld.
 
4.Úszás a menopauza után levő hölgyeknek: idősebb korban a csontok erősen tartásában jelentős szerepe lehet ennek a testmozgásnak, anélkül, hogy több stresszt rónánk azokra. A változókorban levő nőknek különösen érdemes úszni a csontsűrűség növelési céljából.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.