2018. 09. 26. - 11:05

4 tipp a düh hatékony levezetésére

4 tipp a düh hatékony levezetésére

Gyakori, hogy elkap minket a méreg? Nem tudjuk jól levezetni a dühünket? Nem kell kétségbeesni, vannak megfelelő módszerek ennek megoldására. Lássuk, mik ezek!

Előfordul, hogy könnyen dühbe jövünk?  Nehezen tudjuk kezelni mérgünket, másokon vezetjük le és aztán megbánjuk?
 
Ideje tanulnunk egy kis önuralmat, illetve elsajátítanunk néhány megfelelő düh-levezetési technikát.
 
A harag normális és egészséges érzés, azonban tudunk kell kontrollálni azt és pozitív módon levezetni, ugyanis ha nem tesszük, egészségünk és kapcsolataink is veszélybe kerülnek.
 
Kezdjük az alapokkal.
 
1.Mindig gondoljuk át, mit teszünk, mielőtt „robbanunk”! Ne utólag kérjünk bocsánatot és szabadkozzunk a viselkedésünk miatt. Adjunk egy kis időt magunknak, hogy összeszedjük gondolatainkat, mielőtt mondjunk vagy teszünk valamit – dühből. Ugyanerre másoknak is adjunk lehetőséget.
Mindig gondoljuk át, mit akarunk mondani, mielőtt kirobban belőlünk a düh
Mindig gondoljuk át, mit akarunk mondani, mielőtt kirobban belőlünk a düh
 
2.Frusztrációnkat érdemes asszertív módon és nem konfrontálódva levezetni. Világosan fogalmazzuk meg, amit szeretnénk elmondani, de ne sértsünk meg másokat.
 
3.Gyakran a stressz tehet arról, hogy idegesek, haragosak leszünk. Fontos, hogy megfelelően vezessük le a stresszt, például fizikai aktivitással. Minden alkalommal, ha úgy érezzük, dühösek leszünk, menjünk el inkább futni vagy álljunk neki táncolni, mozogni.
 
4.Ha a gyerekeket éppen van kire hagyni, tartsunk szünetet, menjünk el sétálni, csináljunk valamit, ami nem stresszes. Néhány perc csend csodákra képes – segít kontrollálni a haragot is.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.