2020. 07. 20. - 11:00

4 tipp a szemüveg homálya ellen maszkviselés idején

4 tipp a szemüveg homálya ellen maszkviselés idején

A szájmaszk hordása napjainkban számos helyen kötelező. Sokaknak ez nem jelent gondot, ám aki szemüveget hord, rendszeresen küzd annak bepárásodásával maszkviseléskor. Hogyan segíthetünk ezen?

Egy olyan időszakban, amikor a maszkviselés kötelező, nehezebb dolguk lehet a szemüvegeseknek. Olvasd el: Melyek a legjobb maszkok?
 
Ennek oka az, hogy a lencsék bepárásodnak, ha felveszünk egy szájmaszkot, s ez bizony a mindennapokban gondot jelenthet – tekintve, hogy boltban, tömegközlekedési eszközön is szükséges maszkot hordani.
 
Mivel azonban – nyilvánvalóan – a szemüvegesek nem látnak megfelelően a pápaszemük nélkül, a problémát meg kell oldaniuk.
 
Íme néhány módszer, mellyel segíthetünk magunkon.
 
A maszk viselése nehezebb szemüvegeseknek - de van segítség
A maszk viselése nehezebb szemüvegeseknek - de van segítség
 
1.Olyan maszkot viseljünk, amely szorosan simul az orra: ha a maszk megfelelően illeszkedik, a levegő nem szökik ki a szemek irányába, így nem párásítja be a szemüveget. Az egyszerű orvosi maszkokat is rá lehet igazítani az orra a bennük levő puha drót segítségével. Az orr-rész megerősítésével elérhetjük, hogy a probléma ne alakuljon ki.
 
2.Mártsuk szappanos vízbe a szemüveget: mielőtt viseljük, tegyük szappanos vízbe a szemüveget. Csöpögtessük le, majd levegőn szárítsuk meg – vagy óvatosan töröljük meg puha, tiszta ruhával. Olvasd el: Tisztázzuk - ki milyen maszkot viseljen?
 
Hogyan segít ez a módszer megelőzni a szemüveg párásodását? A szappan vékony, ködmentesítő bevonatot hoz létre a lencséken. További tipp, hogy a lencsék ködmentesítő oldattal történő megtisztítása a viselésük előtt is megakadályozhatja a vízcseppek felhalmozódását. Törlőkendő, spray szintén segíthet a párásodás megelőzésében, amelyeket erre a célra fejlesztettek ki.
 
3.Viseljük a maszkot kissé alacsonyabban, mint az orr legteteje: így lehetőség van több levegő keringtetésére. Formázót is használhatunk, hogy az orr körül jobban illeszkedjen a maszk. Ez lehetővé teszi, hogy kevesebb levegő jusson ki belőle.
 
4.A szemüveget a maszk tetejére tegyük: vegyük fel a maszkot úgy, hogy az orr részen magasabbra helyezzük, s úgy vesszük fel a szemüveget. Ezzel a módszerrel a meleg levegő nem szökik ki a maszk tetejénél és megelőzi a ködösödést. Bizonyosodjunk meg azonban arról, hogy a száj és az orr megfelelően fedett!
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.