2019. 06. 03. - 11:00

5 kérdés a fehérjéről: hogyan együk fogyáshoz?

5 kérdés a fehérjéről: hogyan együk fogyáshoz?

Fogyni szeretnénk, ezért sokat edzünk, s túl sok proteint eszünk? Ha ennek ellenére sem csökkennek a kilók, alighanem rosszul csinálunk valamit. A fehérje fogyasztásának módja sem teljesen mindegy.

Mielőtt kételkedni kezdenénk, érdemes kiemelni, jól tudjuk: a fehérjében gazdag étrend segít a fogyásban. Lényeges azonban, hogyan fogyasztjuk a proteint.
 
Ha helyesen tesszük, támogatjuk az izomnövekedést, könnyítjük az edzések utáni felépülést. Ha nem megfelelően eszünk fehérjét, az azonban csak „olaj a tűzre”.
 
Lássuk a fehérjefogyasztás alapszabályait.
 
1.Ne együnk túl sok teljes fehérjét: ha túl nagy mennyiségben fogyasztunk olyan fehérjeforrásokat, mint a hús, tojás, hal például, az csak rövidtávon segíthet fogyni. Mindig válasszuk a kiegyensúlyozott étrendet.
 
Minden étkezésnél érdemes fehérjét fogyasztani
Minden étkezésnél érdemes fehérjét fogyasztani
 
2.Edzés után is limitáljuk fehérje-bevitelünket: nem szükségszerű, hogy testmozgás után nagy mennyiségben fogyasszunk fehérjeshake-et vagy proteinben gazdag ételt az izmok helyrehozása érdekében. Egy kiegyensúlyozott étrend is megteszi, sőt.
 
3.Együnk fehérjét minden étkezésnél: ha minden étkezés alkalmával veszünk magunkhoz proteint, sokkal jobban járunk – a szervezetnek ráadásul lesz elég ideje lebontani azt.
 
4.Ne a fehérjeszeletekre hagyatkozzunk: bár jól hangzik az összetételük és finomak is, a fehérjeszeletek mesterséges édesítőszereket tartalmazhatnak és cukrot, amely – valljuk be – igencsak megnehezíti a hatékony fogyás folyamatát.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.