2018. 07. 25. - 10:40
7 ok, amiért fontos halat enni

A tengeri ételek meglehetősen hasznosak szervezetünk számára. A test és az agy igen sokat profitál a halfogyasztásból. Nézzük meg közelebbről, hogy miért!
Sajnos, a halfogyasztás Magyarországon nem éri el a nemzetközi átlagot, pedig nagyon fontos lenne rendszeresen enni halat, különös tekintettel a tengeriekre.
A hal értékes tápanyagokban gazdag, fehérjét és D-vitamint tartalmaz. Ezen kívül a világ legjobb Omega-3 zsírsav forrása, mely hihetetlenül fontos az agy és a test számára.

Japánosan felszolgált halételek
Miért érdemes azonban még halat enni?
1.Mérsékeli a szívbetegség esélyét: a halfogyasztás összefüggésbe hozható a halálos és teljes szívkoszorúér-betegség csökkent kockázatával. A hal gazdag a szívre is jótékony hatású Omega-3 zsírsavakban, melyek védelmet nyújtanak számára, csökkentik a gyulladást és megelőzik a krónikus betegségeket.
2.Tökéletes D-vitamin forrás: a D-vitaminra szükségünk van a kalcium felszívódásához, de a csontok egészsége és növekedése miatt is – nem mellesleg közérzet-javító. A hal egyike a legfontosabb D-vitamin forrásnak.
3.Javítja a látást: mivel a hal nagy mennyiségű Omega-3 zsírsavat tartalmaz, a szemnek és az agynak pedig nagy szüksége van ezekre a megfelelő funkcionáláshoz és egészségükhöz, a látást különösen javítja a halfogyasztás.
4.Harcol a depresszió ellen: a halétel igen jó a mentális egészséget tekintve is. Segít javítani a depresszió tüneteit, különösen, ha szelektív szerotonin újrafelvétel-gátlóval kombinálják.

Számos formában fogyasztható a hal
5.Eltünteti a pattanásokat: ha eszünk halat, jó eséllyel megtisztítjuk arcunkat a pattanásoktól, lehetnek azok hormonális eredetűek is. A halolaj jótékony a bőrtisztításban azoknál, akik közepes mértékű vagy súlyos pattanásproblémával küzdenek.
6.Fokozza az anyagcserét: a halnak igen pozitív hatása van az anyagcserére, ugyanis ez az egészséges zsír fokozza azt, ahogyan a zsír-oxidációt is az idősebb hölgyeknél.
7.Csökkenti a PMS tüneteit: a premenstruációs szindróma tüneteinek mérséklését eredményezheti, ha a nők növelik Omega-3 zsírsav fogyasztásukat.
B.A.