2020. 03. 09. - 10:55

7 tipp a hétfői szomorúság ellen

7 tipp a hétfői szomorúság ellen

A hétfő bizony sokszor indul kedvetlenül. A hétvégi élmények és pihenés után gyakran nehéz ráhangolódni a hétköznapokra. Lássuk, hogyan tegyük ezt meg.

Bármilyen furcsán hangzik is, a hétfői szomorúság valódi: negatív hatással lehet a teljesítményre és a termelésre, sőt, a körülöttünk levő emberekre is.
 
Van azonban mód arra, hogy egy kicsit javítsunk a hangulatunkon. Ha hiányzik hétfőn a motiváció, próbálkozzunk meg az alábbiakkal. Tudományosan is bizonyított, hogy segítenek.
 
1.Készüljünk fel a hétfőre pénteken
 
Próbáljunk meg befejezni annyi munkát, amennyit csak lehet még pénteken, így a hétfő kevésbé lesz stresszes. Igen jó módja annak, hogy megbirkózzunk a hétfő reggeli szorongással.
 
Találjuk meg a motivációt a hétfőben - segítséggel
Találjuk meg a motivációt a hétfőben - segítséggel
 
2.Aludjunk jól!
 
Ne feküdjünk későn vasárnap este. Ha lehet, inkább feküdjünk le korábban, így kipihentebbek leszünk. Hétfő reggel akár 15-30 perccel korábban is kelhetünk, így testünknek adunk időt alkalmazkodni és felülkerekedni a hétfő reggeli hangulaton.
 
3.Meditáljunk reggel
 
Szánjunk pár percet arra, hogy meditáljunk, vagy üljünk csendben. Ez felkészíti testünket a sűrű napra.
 
4.Legyen kiegyensúlyozott étrendünk
 
Ne fogyasszunk olyasmit, amiben magas a cukortartalom, s a feldolgozott ételek sem előnyösek. Válasszunk inkább olyan élelmiszereket, amelyek energiával látnak el és ez kitart ebédig.
 
5.Viseljük a kedvenc ruhánkat
 
Jó módszer a motiváció növelésére, s az önértékelést is növeli, ha abban jelenünk meg a munkahelyen, amit szeretünk, esetleg még egy-két bókot is begyűjtünk.
 
6.Tüntessük el a rendetlenséget
 
Csináljunk egy kis rendet postafiókunkban és az íróasztalunkon is, mielőtt bemegyünk az irodába. A kutatók szerint ugyanis a külső káosz belsőhöz is vezet.
 
7.Legyünk pozitívak
 
Kezdjük a hetet pozitív hozzáállással. Gondoljunk azokra a dolgokra, amelyeket élvezünk a munkánkban. Hallgassunk reggel zenét, amit szeretünk, hogy emelje a hangulatunkat. Viselkedjünk mindenkivel becsületesen és ne felejtsünk el mosolyogni!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.