2019. 08. 12. - 10:40

A dió segít fenntartani az egészséges szív-és érrendszert

A dió segít fenntartani az egészséges szív-és érrendszert

Jól jár, aki szereti a dióféléket – természetes egészségügyi kapszulaként is tekinthetünk rá, hiszen számos tápanyagot tartalmaz. Miért előnyös a fogyasztása?

Aki szívesen eszik diót, az örömmel olvassa majd az alábbi sorokat. A világon sajnos sokan szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésektől, globális szinten a halálesetek 31 százalékát okozza – melyet azonban hatékonyan meg lehet előzni azzal is, ha ügyelünk a szívünkre. Például eszünk diót.
 
A Cell Reports szaklapban megjelentetett új tanulmány szerint az intenzív fény erősítés potenciálisan megvédhet a szív- és érrendszeri betegségektől, így a stroke-tól és miokardiális infarktustól.
 
A dió igen sokat tesz a szívünkért
A dió igen sokat tesz a szívünkért
 
Ez ugyanis egy olyan specifikus gént erősít fel, amely serkenti az ereket, és védelmet nyújt a szívroham ellen. A testmozgás, valamint a kiegyensúlyozott étrend szintén véd a szívproblémák ellen.
 
Hogyan segíthet azonban a dió? A természetes egészségkapszulaként is említett élelmiszert tekintve az alábbi előnyökből részesülünk.
 
1.Telítetlen zsír: a dió telítetlen zsírt tartalmaz, amely segít kiűzni a rossz koleszterint a testből.
 
2.Omega-3 zsírsav: a dió alaposan meg van pakolva Omega-3 zsírsavval, melyről ismert, hogy védi a szívet és megelőzi a miokardiális infarktust, azaz szívizom-infarktust.
 
3.Rost: a dió rostot is tartalmaz, mely segít csökkenteni a koleszterinszintet és megelőzni a diabéteszt.
 
4.E-vitamin: a dió E-vitaminban gazdag, mely képes megállítani az artériákban formálódó plakkok kialakulását.
 
5.Szelén: egészségesen tartja a szívet, azzal, hogy csökkenti a gyulladást és az oxidatív stresszt.
 
Mivel az egészséges szívhez és élethez mindegyikre szükségünk van, nagyon érdemes elgondolkodni a dió heti többszöri fogyasztásán!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.