2010. 07. 12. - 06:00

A hiperkinézis és jellemzői

A hiperkinézis és jellemzői
A hiperkinézis betegség, mely az ember születésétől jelen van.
A hiperkinézis egy veleszületett betegség, mivel vagy örökölhető, vagy pedig a születéskor fennálló oxigénhiányos állapot okozza. A betegség maga túlmozgékonysággal kombinált képességzavar. A betegség közvetlen oka, hogy az agyban található bizonyos kémiai anyagokból kevesebb termelődik a kellőnél, vagy azok teljesen hiányoznak. Férfiaknál nagyobb mértékben fordul elő.

szgep_179_20100711134952_150.jpg

A beteg számára megszűnik a külvilág ha valamiben elmerül


A betegekre jellemző a nehézkes, akadozó beszéd, a berögződött szokások, ebből következően pedig az, hogy a beteg egy adott dologra koncentrál folyamatosan, melyben képes teljesen elmerülni, a külvilág megszűnik számára. Emellett jellemző a csúnya írás is, mivel a betegség során diszlexia is fellép. A betegségnek meg vannak a hátrányai és az előnyei is, ha lehet ilyet mondani. Előbbiek közé tartozik a robbanékonyság, az esetleges agresszivitás, vagy a sértődékenység, míg utóbbiak közé a ragaszkodás, a jó alkalmazkodó készség, illetve a jó fantázia.


-TKL-


MCOnet Egészség Online

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.