2015. 08. 12. - 11:14

A húsfogyasztásnál is a mértékletesség a lényeg

A húsfogyasztásnál is a mértékletesség a lényeg

Manapság egyre divatosabbak azok a fogyókúrák, melyeknek a húsfogyasztás az alapja. Sokan azt vallják, hogy a hús nem hizlal így köret nélkül bármennyi hús fogyasztható, ez azonban nem teljesen igaz.

A hús fontos része táplálkozásunknak, alapvető emberi élelmiszernek számít. Olyan értékes fehérjéket és vitaminokat tartalmaz, amelyek fontosak a számunkra. Az azonban, hogy egy hús egészséges-e az sokban függ a hús fajtájától és annak elkészítésétől.

Akkor válik egy hús az ember számára egészségtelenné, ha nem megfelelő módon kerül elkészítésre, ha túl zsíros, túl sós vagy túl tartósítószeres. A túlzott húsfogyasztás a civilizáció egyik velejárója ám sajnos sok betegséghez is vezet. A magas koleszterinszint, az elhízás, a köszvény és a szív- és érrendszeri betegségek is könnyebben alakulnak ki a sok húst fogyasztók körében.

A húst fogyasztók körében gyakoribbak a betegségek?

A húst fogyasztók körében gyakoribbak a betegségek?

Természetesen a hús fogyasztás az egészséges életmód egyik alapja, így semmi sem tiltja azok fogyasztását, ám ebben sem szabad túlzásba esni. A legideálisabb ha heti 2-3 alkalommal fogyasztunk húsféléket.
 
A marhahúsnak viszonylag alacsony a zsírtartalma, így az bátran fogyasztható a sertés húsnál azonban már érdemes körültekintőnek lenni. A karaj és a szűzpecsenye a legajánlottabb, a hasi részeknek azonban jóval magasabb a zsírtartalma.
 
A csirkehús fogyasztása a legideálisabb, de fontos, hogy a bőre nélkül készítsük el a húst, így szinte minimális lesz az ételünk zsírtartalma. Az ételeket javasolt zsiradék nélkül, minél kevesebb sóval elkészíteni, így komolyan tehetünk szervezetünk egészségéért és a hús ízét is élvezhetjük.


-BT-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.