A húsfogyasztásnál is a mértékletesség a lényeg

Manapság egyre divatosabbak azok a fogyókúrák, melyeknek a húsfogyasztás az alapja. Sokan azt vallják, hogy a hús nem hizlal így köret nélkül bármennyi hús fogyasztható, ez azonban nem teljesen igaz.
A hús fontos része táplálkozásunknak, alapvető emberi élelmiszernek számít. Olyan értékes fehérjéket és vitaminokat tartalmaz, amelyek fontosak a számunkra. Az azonban, hogy egy hús egészséges-e az sokban függ a hús fajtájától és annak elkészítésétől.
Akkor válik egy hús az ember számára egészségtelenné, ha nem megfelelő módon kerül elkészítésre, ha túl zsíros, túl sós vagy túl tartósítószeres. A túlzott húsfogyasztás a civilizáció egyik velejárója ám sajnos sok betegséghez is vezet. A magas koleszterinszint, az elhízás, a köszvény és a szív- és érrendszeri betegségek is könnyebben alakulnak ki a sok húst fogyasztók körében.
A húst fogyasztók körében gyakoribbak a betegségek?
-BT-