A kurkuma gyógyhatásai

Nemcsak remek kiegészítője az ételeknek, de az orvosok is dicsérik. Erősíti az immunrendszert és rákmegelőző hatással bír.
A kurkuma hazája Ázsia, melyet miután feldolgozzák sárga por alakjában árulják a boltokban. Elsőként a növény narancssárga szárát megfőzik, majd megtisztítják, napon megszárítják, végül pedig sárga porrá őrlik. Leginkább az indiai konyha fűszereként terjedt el. Sokan a gyömbérhez hasonlítják.
A kurkuma rendkívül jó immunerősítő
Már az ókori görögök is felfedezték rendkívüli hatását a szervezetre. Amerikai tudósok pedig a 80-as években kezdték el kutatni a hatását. Vizsgálatok során sikerült kideríteni, hogy lassítja a káros folyamatokat a hasnyálmirigy és a csontvelőrákos betegeknél. Főzetet is készítenek belőle, amit aranytejnek neveztek el. Legalább 300 féle gyógyhatása van. Többek között fertőtlenít, fájdalmat csillapít, védi a bőrt az öregedéstől, de jó gyulladások ellen is. Ráadásul a koleszterinszintre is kiváló és még a vérnyomást is szabályozza. Érdemes tehát minél gyakrabban kurkumát fogyasztani.
N.O.