2020. 03. 04. - 10:50

A munkahelyi bizonytalanságnak negatív hatása van a személyiségre

A munkahelyi bizonytalanságnak negatív hatása van a személyiségre

A fizikai egészségre és az önértékelésre is negatív hatással bír a munkahelyi bizonytalanság –a kutatók ezt most egy új tanulmánnyal támasztották alá.

A stressz igen rossz hatással van a fizikai és mentális jólétre – ám ugyanez a helyzet a munkahelyi bizonytalansággal is – állapították meg a kutatók.
 
A krónikus munkahelyi bizonytalanság megváltoztathatja a személyiséget, méghozzá rossz irányba. Azok, akik ennek fokozottan ki vannak téve több mint 4 évig, érzelmileg kevésbé stabillá válnak, kevésbé elfogadóak és lelkiismeretesek.
 
A Journal of Applied Psychology szaklapban megjelentetett tanulmány az egyre növekvő bizonyítékokra alapoz, amelyek a munkahelyi bizonytalanság negatív következményeiről szólnak.
 
A munkahelyi bizonytalanság rossz irányba változtatja a személyiséget
A munkahelyi bizonytalanság rossz irányba változtatja a személyiséget
 
„Hagyományosan a munkahelyi bizonytalanság rövid távú következményeire gondolkodtunk - hogy a jólétet, a fizikai egészséget, az önértékelést sérti – mondta el Lena Wang, az ausztrál RMTI Egyetem vezető kutatója.  – Most azonban arra világítunk rá, miként változtatja meg ez a személyiséget idővel, tehát a hosszútávú következményekre koncentrálunk.”
 
A tanulmány ausztráliai háztartások jövedelem- és munkaerő-dinamikai felméréseinek országos reprezentatív adatait használta az 1046 alkalmazott munkahely-biztonságával és személyiségével kapcsolatban egy 9 éves időszak folyamán.
 
A tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a hosszútávú munkahelyi bizonytalanság negatívan hat az első három tulajdonságra, melyek arra vonatkoznak, hogyan éri el az ember a céljait, jön ki másokkal és küzd meg a stresszel.
 
A kutatók szerint az eredmények szembemennek számos, munkahelyi bizonytalansággal kapcsolatos feltételezésnek.
 
„Sokan gondolják azt, hogy a bizonytalanság növeli a produktivitást, mivel az alkalmazottak keményebben dolgoznak, hogy megtartsák munkájukat, kutatásunk azonban azt mutatja, hogy ez nem igaz, amennyiben a munkahelyi bizonytalanság fennáll” – mondta el Lena Wang.
 
Hozzátette: éppenséggel a tény az, hogy akik krónikusan ki vannak téve a munkahelyi bizonytalanságnak, nagyobb valószínűséggel fogják vissza erőfeszítéseiket, kevésbé építenek erős, pozitív munkahelyi kapcsolatokat, s ez hosszútávon a termelékenységüket is aláássa.
 
S hogy mit tekintünk bizonytalan munkahelynek? A kutatók szerint tipikusan ilyenek a rövid távú szerződések, az alkalmi munka, az automatizálás által fenyegetett munkahelyek és azok a pozíciók, melyek az elbocsátás szempontjából gyakran megfelelőek lehetnek.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.