2015. 07. 23. - 11:27

Antioxidáns tartalmú és rákmegelőző hatású a gránátalma

Antioxidáns tartalmú és rákmegelőző hatású a gránátalma

A gránátalma nem csak finom, de egy hihetetlenül egészséges gyümölcs, amelyet már évezredek óta használnak a gyógyászatban is.

A gránátalma egy sötétbordó színű gyümölcs, amely rengeteg magas rost és vitamintartalmú magot rejt magában. Egy gyümölcsben akár 600 mag is található, amelyek kifejezetten ízletesek, viszont kalóriaszegények és vitamindúsak. A gránátalmát az kínai és népi gyógyászatban már évezredek óta ismerik és használják, hiszen számos pozitív hatása van a szervezetre.

A gránátalma magja magas rost és vitamin tartalms miatt nagyon egészséges
A gránátalma magja magas rost és vitamin tartalms miatt nagyon egészséges
 
 
Méregtelenítésre és a fogyás elősegítésére is kiválóan alkalmas, hiszen magas rosttartalma mellet minimális kalóriát tartalmaz. A rostoknak köszönhetően fokozza az emésztést és segít beindítani a zsírégető folyamatokat. Értékes levével csökkenthető a kolleszterinszint és antioxidáns tartalmának köszönhetően csökkenti a szabadgyökök kialakulását.
 
Több kutatási is rávilágított arra, hogy a rendszeresen gránátalmát vagy gránátalma levet fogyasztó betegeknél csökken a magas vérnyomás és erősödik az immunrendszer. Magas C és K vitamin tartalmának köszönhetően a szervezet ellenállóbb lesz a vírusos fertőzéskkel szemben. A K vitamin erősíti a csontokat és a megfelelő véralvadást is elősegíti.

A gránátalma sokrétűen felhasználható gyümölcs. Fogyasztható magában vagy gyümölcslé formájában, de kiváló saláta alapanyag is.


-BT-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.