2022. 06. 10. - 13:40

Az egészséges klímahasználat alapjai

Az egészséges klímahasználat alapjai

Sokan a mai napig tartózkodnak a légkondicionálástól az esetleges egészségügyi kockázatokra hivatkozva. Pedig ezek a sokat emlegetett veszélyek ma már abszolút nem relevánsak, ha a klíma rendeltetés szerinti használata adott. Tehát nincs mitől félni, ellenben az optimális hűtésnek köszönhetően a nehezen elviselhető nyári napok sokkal könnyebben, kisimultabban átvészelhetőek.

Milyen típusú légkondicionálást érdemes otthonra beszerezni?
 
Az egyik legkedveltebb és legkeresettebb variáció a mobil klíma. Nem véletlenül. Egyrészt helytakarékossága miatt még a kisebb lakásokban is elfér. Másrészt mivel extra kiépítést nem igényel, ezért kifejezetten praktikus választás. Ráadásul azokban az ingatlanokban is jól teljesíthet, amelyek műemlékvédelem alatt állnak, lévén az esetükben sehogyan sem jöhetne számításba az átalakítás.
 
Az egyik legfontosabb kérdés, ami a témakör kapcsán újra és újra felmerül, az a fogyasztás. Mennyi energiát követel ez az elektronikai megoldás, magyarul mi az ára a kellemes hűvösnek? A jó hír az, hogy a mai konstrukciók azon túl, hogy funkcionalitás terén a maximumon teljesítenek, energiatakarékosan üzemelnek. Vagyis ez azt jelenti, hogy a nyári időszakban egyetlen pillanatig sem reális forgatókönyv az energiaszámlán látható összeg váratlan megugrása. Ami pedig a hatékonyságot illeti, nos, ezen a téren szintén nincsenek negatív meglepetések, hiszen a mobil berendezés percek alatt képes lehűteni a környezetét, és az elért kellemes hőmérsékletet megtartani. Mindehhez ráadásként csendes üzemelés is társul. Úgyhogy a nyugodt, élvezetesen hűvös légkör gond nélkül megteremthető!
 
A hűtésen túl a fűtés is megoldható igény esetén?
Igen, egyes modellekben erre is lehetőség nyílik, ami egyébként, különösen az időjárás változékonyságát alapul véve, abszolút helytálló elvárás. Így aztán akár még mint kiegészítő fűtés is besegíthet a klíma az őszi napok megérkezése után. A fejlett technológiának hála az egészségre ártalmatlan alkalmazás száz százalékban garantálható!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.