2010. 06. 09. - 06:00

Az ételmérgezésekről

Az ételmérgezésekről
Az ételmérgezés olyan betegség, ami az élelmiszer  rendeltetésszerű használata ellenére is bekövetkezik.
Az ételmérgezés fogalmába minden fizikai, kémiai, vagy biológiai bántalom beletartozik, amelyet az élelmiszerek okozhatnak, azonban vannak olyan esetek is, amelyek nem, mint például az alkoholmérgezés, vagy a túl sok elfogyasztott étel következtében kialakuló bántalmak.

étel

Mindenki szeret enni, de nem mindenki van tisztában a kockázatokkal


Az ételmérgezés témakörébe leginkább az olyan esetek tartoznak, amikor az élelmiszerrel együtt kórokozók is bejutnak a szervezetbe. Az élelmiszerhigiéniával foglalkozók feladata az, hogy kimutassák a kórkozókat, azok mennyiségét, illetve a káros hatásokat. Ezt különböző vizsgálatokkal és kísérletekkel képesek elérni.

paradicsom

Sokan úgy gondolják, hogy a vegyi eredű szennyeződések jelentik a legnagyobb kockázatot


Az élelmiszerek szennyezettsége egyébiránt a felmérések szerint napjainkban az egyik leggyakoribb egészségügyi problémát jelentik. Sokan a vegyi eredetű szennyeződéseket vélik a legsúlyosabb problémának, míg mások a patogén mikróbák által okozott betegségeket.


-TKL-


MCOnet Egészség Online

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.