2020. 04. 29. - 10:35

Boldogság-étrend: 5 étel és ital a kiegyensúlyozottsághoz

Boldogság-étrend: 5 étel és ital a kiegyensúlyozottsághoz

Nagy szükségünk lehet rosszabb időszakainkban rá: a jó közérzetet elősegítő ételek és italok hozzájárulnak, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk.

Jobb közérzetre vágyunk? A kiegyensúlyozottságra nehezebb időszakokban – amikor eluralkodik rajtunk a stressz, a szorongás -, különösen nagy szükségünk lehet. Szerencsére ehhez több élelmiszerrel és itallal is hozzá tudunk járulni.
 
Bizonyos ételek jókedvűbbé tesznek és átsegítenek a napon – táplálóak, könnyűek és segítenek aktívnak maradni. Javítják az általános egészséget, melynek jelentős hatása lehet a mentális jólétre. Lássuk, melyek ezek.
 
Segíthet a napi több csészével fogyasztott zöld tea a rossz hangulaton
Segíthet a napi több csészével fogyasztott zöld tea a rossz hangulaton
 
1.Zöld tea: néhány csésze zöld tea naponta csökkenti a stressz-szintet, majdnem 20 százalékkal. Érdemes tehát beiktatnunk az étrendünkbe.
 
2.Dió: a dió magnéziummal van tele, mely elősegíti a relaxációt és távoltartja a stresszt, a szorongást. Foszforban gazdag és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek fokozzák a jó hangulatot.
 
3.Kávé: sokak kedvenc kis feketéje csökkenti a depresszió kockázatát és segít a rossz hangulat távoltartásában. Fontos azonban, hogy mértékkel igyuk: napi 2-3 csésze legyen a maximum.
 
Étcsokoládéval is sokat tehetünk a jó hangulatért
Étcsokoládéval is sokat tehetünk a jó hangulatért
 
4.Osztriga: ez az étel felpörgeti a libidót és hozzájárul az érzelmi jóléthez. Cinkben és B12-vitaminban gazdag, ezzel a hangulatot és a memóriát is jelentősen javítja.
 
5.Étcsokoládé: az étcsokiban levő antioxidánsok mérsékelik a stresszhormonok szintjét a szervezetben és boldogságérzetet idéznek elő.
 
Éljünk hát ezekkel az értékes ételekkel és italokkal!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.