2019. 07. 10. - 11:15

Csökkennek a félrevezető egészségügyi és fitnesz-állítások a Facebookon

Csökkennek a félrevezető egészségügyi és fitnesz-állítások a Facebookon

Talán már senki számára nem meglepő, hogy a népszerű közösségi oldalon régóta jelen vannak egészségügyi- és fitness állítások, tanácsok. A Facebook most csökkenti a valótlanokat.

Két frissítést is eszközölt a Facebook annak érdekében, hogy a közösségi oldalon megszűnjenek túlzó vagy szenzációhajhász, egészségre vonatkozó állítások, melyeknek sokszor az a céljuk, hogy terméket vagy szolgáltatást adjanak el.
 
Elkezdték célba venni a szenzációs és félrevezető táplálkozási-, egészségügyi és fitness állításokat a platformon, így azokból jóval kevesebb lesz.
 
„Az első frissítés esetében azt vizsgáljuk meg, hogy az adott egészséggel kapcsolatos poszt, hozzászólás túlzó vagy félrevezető-e - például szenzációs csodagyógyulást ígér” – tudatta a Facebook.
 
Kevesebb lesz a valótlan egészségügyi állítás a Facebookon
Kevesebb lesz a valótlan egészségügyi állítás a Facebookon
 
„A második frissítésnél azt nézzük meg, vajon egy terméket vagy szolgáltatást reklámozó poszt egészségügyi állításon alapul-e” – tették hozzá.
 
A közösségi oldal az ilyen egészségügyi állásokat hasonló módon kezeli, mint ahogyan korábban az alacsony minőségű tartalmat.
 
Olyan kifejezéseket azonosítunk, amelyeket ezekben a posztokban általánosan használnak, hogy megjósolhassuk, mely hozzászólások tartalmazhatják a szenzációs egészségre vonatkozó állításokat, vagy az egészséggel kapcsolatos állításokkal rendelkező termékek promócióját - majd ezeket a hírcsatornákban alacsonyabbra soroljuk” – áll a Facebook jelentésében.
 
A Facebook szerint a legtöbb oldal semmilyen jelentős változást nem fog észlelni a News Feed terén a frissítések eredményeképpen.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.