2020. 02. 26. - 10:40

Curry levelek javíthatják az egészségünket

Curry levelek javíthatják az egészségünket

A curry levelek számos előnyére világítottak rá kutatók. A vércukorszint kontrollálásától kezdve a gyomor-bélrendszer egészségének fenntartásáig igen sok módon használható ez a növény.

Akár szeretjük a curry-t, akár nem, ennek a növénynek számos varázslatos hatása van, amelyekért érdemes fogyasztani.
 
Tudósok szerint a vércukorszint ellenőrzésétől kezdve a diabétesz kezelésen át a gyomor és a bélrendszer egészségének fenntartásáig igen széleskörűek a curry felhasználási lehetőségei.
 
A curry-t kadi patta néven is emlegetik az indiaiak. Sok háztartásban alkalmazzák, ám nemcsak főzéshez jó. A curry levelek hatékonyak az egészség fenntartásában is. Lássuk közelebbről, hogy miért.
 
Jól járunk a curry levelekkel, ha egészségünkről van szó
Jól járunk a curry levelekkel, ha egészségünkről van szó
 
1.Diabétesz-kontroll
 
A curry levelek rendszeres fogyasztása csökkenti a vércukorszintet – ugyanis a levelek tele vannak antioxidánsokkal. Utóbbiak segítenek megelőzni a keményítő glükózzá alakulását, s ezzel a diabétesz szintek kontrollálásához is hozzájárulnak.
 
2.Előnyök terhesség idején
 
A curry másik előnyös tulajdonsága, hogy enyhíti a hányingert és a kellemetlenségeket, melyeket várandósság esetén tapasztalhatnak a nők. Stimulálja az emésztőenzimek kiválasztását, melyekről ismert, hogy enyhítik a hányás és émelygés tüneteit.
 
3.A gyomor-bélrendszer egészségének fenntartása
 
Az emésztőrendszeri problémák, így az emésztési zavarok, a hasmenés és a székrekedés a currylevelek fogyasztása révén gyógyíthatóak. A növény ugyanis emésztőenzimekkel van tele, melyek további hashajtó tulajdonságokkal rendelkeznek, s segítenek a hashajtó tulajdonságok szabályozásában.
 
Jól látszik tehát, hogy a curry levelek szinte mágikus hatást gyakorolnak a szervezetre. A zömében indiai ételek készítése mellett nyugodtan alkalmazhatjuk őket egészségünk javítására is!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.