2022. 12. 13. - 10:40

Dollármilliókat gyűjtött gyógyszerszállító robotokra a Bionaut Labs

Dollármilliókat gyűjtött gyógyszerszállító robotokra a Bionaut Labs

A robotizált gyógyszerszállító technológiát fejlesztő cég 43 millió dollárt gyűjtött össze páratlanul hasznos eszköze használatba kerüléséhez.

Összesen 43 millió dollárt gyűjtött össze B sorozatú finanszírozási körében a gyógyszerszállító robotokra szakosodott Bionaut Labs.
 
A Los Angeles-i székhelyű vállalat mikroméretű robotokat alkalmaz a központi idegrendszeri (CNS) betegségek és rendellenességek kezelésére szolgáló gyógyszerek szállítására. A mágneses meghajtás révén a cég bionautái navigálhatnak az emberi testben és helyileg szállíthatják a gyógyszereket.
 
A technológia a vér-agy gáton átlépve pontosan képes elérni a középagy mélyebb pontjait. Ez hatékonyságot generál, segít elkerülni a szisztémásan beadott gyógyszerek mellékhatásait és toxicitását.
 
A Bionaut célja megoldásokat kidolgozni olyan állapotokra, mint a Parkinson- és a Huntington-kór, a rosszindulatú glióma és a hydrocephalus.
 
A B sorozatban összegyűjtött összeget a Bionaut vezető programjai klinikai fejlesztésének előmozdítására szánja.
 
Dollármilliókat gyűjtött gyógyszerszállító robotokra a Bionaut Labs
Dollármilliókat gyűjtött gyógyszerszállító robotokra a Bionaut Labs
 
Ezek a programok magukba foglalják a rosszindulatú glióma agydaganatok és a Dandy-Walker-szindróma (ritka gyermekkori neurológiai rendellenesség) kezelését.
 
A vállalat a pénzt a saját fejlesztésű Bionaut kezelési platform további fejlesztésére is felhasználná.
 
Terveik szerint 2023-ban kiadnák az IDE (Investigational Device Exemption – vizsgálati eszköz-mentesség) és IND-t (Investigational New Drug - új vizsgálati gyógyszer) lehetővé tévő vizsgálatok jelentős preklinikai adatcsomagjait. Céljuk 2024-ben megkezdeni a humán klinikai vizsgálatokat.
 
„A komoly szenvedést okozó állapotok kezelésében kevés az innováció. Nagyrészt azért, mert a múltbeli kudarcok még a legjobb kutatókat is elkedvetlenítették” – mondta Michael Shpigelmacher, a Bionaut Labs társalapítója és vezérigazgatója.
 
A Bionaut Labs továbbra is elkötelezett amellett, hogy új módszereket találjon ezeknek a pusztító betegségeknek a kezelésére, amelyek esetében az áttörés már régóta esedékes – tette hozzá a szakember.
 
L.A.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.