2024. 01. 30. - 09:40

Élő tesztelés - Mérföldkőhöz ért a Luna sebészeti robotrendszer

Élő tesztelés - Mérföldkőhöz ért a Luna sebészeti robotrendszer

Jelentős mérföldkőhöz érkezett az Asensus Surgical orvostechnikai eszközökkel foglalkozó cég a sebész és páciens közötti interfész digitalizálásával.

Nagyszabású bemutatót tartott az Asensus Surgical cég, amely orvostechnikia eszközökkel foglalkozik. A cég a sebész és a páciens közötti interfészt digitalizálja.
 
A közelmúltban rukkolt elő a LUNA - a vállalat második generációs sebészeti robotrendszere - kulcsfontosságú fejlesztési mérföldkövével.
 
A bemutatót az amerikai, észak-karolinai Research Triangle Parkban tartották meg, ahol in vivo – tehát élő szervezetben, itt sertéseken – végezték a kísérletet és értékelték a Luna robotrendszer műszereit, hardverét és szoftverét.
 
A laboratóriumban kilenc résztvevő sebész mérte fel a rendszer működését 13 különböző nőgyógyászati, urológiai és általános sebészeti eljáráson keresztül.
 
Anthony Fernando, az Asensus Surgical elnök-vezérigazgatója egy közelmúltban tartott előadás során részletes tájékoztatást adott - kiemelve a sebészek visszajelzéseit a LUNA innovatív funkcióiról.
 
 
Élő tesztelés - Mérföldkőhöz ért a Luna sebészeti robotrendszer
Élő tesztelés - Mérföldkőhöz ért a Luna sebészeti robotrendszer
 
A Surgeon Lab esemény alaposabb megismerése, illetve a résztvevő sebészek meglátásainak megtekintése egy videón keresztül is lehetséges.
 
A felvétel áttekintést nyújt a rendszer jellemzőiről, bemutatva a meglehetősen ügyes, 5 mm-es TrueWrist műszerválasztékot, az egyedülálló sebészkonzolt és az ergonómiai előnyöket.
 
„A Surgeon Lab esemény a LUNA fejlesztési útjának mérföldköve. A jelenlevő sebészek pozitív visszajelzései megerősítik elkötelezettségünket egy olyan sebészeti robotrendszer továbbfejlesztése és szállítása iránt, amely nemcsak megfelel az elvárásoknak, hanem meg is haladja azokat. Az összegyűjtött betekintések hozzájárulnak e késői stádiumú mérnöki prototípus tökéletesítéséhez, és közelebb visznek bennünket a végleges termékhez” – mondta el Anthony Fernando, az Asensus Surgical elnök-vezérigazgatója.
 
Hozzátette, hogy további részleteket is közölnek majd a LUNA fejlesztési és szabályozási benyújtási ütemtervéről, a közelgő bevételi felhívásuk során, melyet a tervek szerint a 2023-as év negyedik negyedévéről és az esztendő végéről készítenek majd.
 
„A LUNA rendszer lenyűgöző karmozgást és műszerügyességet mutatott be, olyan szintű pontosságot biztosítva, amely elengedhetetlen a sebészeti eljárásokhoz. Az 5 mm-es TrueWrist műszersor ereje és megbízhatósága kiemelkedő volt, sokoldalúságot kínálva különböző műszertípusokhoz – jegyezte meg dr. Amit Trivedi, a New Jersey-i Pascack Valley Medical Center Sebészeti Osztályának elnöke. - A LUNA sebészkonzol ergonomikus kialakítása és a betegekhez való könnyű hozzáférése figyelemre méltó. Kíváncsian várom, hogyan fejlődik a rendszer és milyen pozitív következményekkel járhat a műtétek esetében.”
 
 
A LUNA-t úgy tervezték meg, hogy emelje a robotizált sebészet színvonalát.
 
A rendszer gondosan megtervezett hardver- és szoftverarchitektúrát integrál a biztonság, a megbízhatóság és a teljesítmény előtérbe helyezése érdekében.
 
Szolgáltatásai közé tartozik a szabad fogantyúkkal ellátott sebészkonzol, az interaktív érintőképernyő és az Ultra-HD 3D monitor. Ezenkívül a rendszer akár négy független robotmanipulátor karral büszkélkedhet az eljárás rugalmassága érdekében, valamint egy egyedi műszerhajtási rendszerrel, amely különféle fejlett műszerezési lehetőségeket támogat.
 
A LUNA jelenleg fejlesztés alatt áll. Engedélyeztetési kérelmet egyelőre nem nyújtottak be a robotrendszerrel kapcsolatban és jelenleg egyetlen piacon sem érhető még el.
 
L.A.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.