2023. 10. 10. - 09:25

Engedélyt kapott a frissített Maestro sebészeti robot

Engedélyt kapott a frissített Maestro sebészeti robot

Megkapta a CE-jelölést Európában a Maestro sebészeti robot legújabb verziójára a Moon Surgical vállalat – a változat számos frissítéssel teszi még hatékonyabbá az operációt.

Megkapta a Moon Surgical cég a CE-jelölést frissített Maestro sebészeti robotjához. A Maestro eredeti verziója 2023 elején, áprilisban szerezte meg az engedélyt.
 
Ez a mérföldkő a legújabb a Moon Surgical pozitív frissítéseinek sorában, amely májusban 55,4 millió dollárt gyűjtött össze.
 
A párizsi székhelyű Moon Surgical elárulta, hogy a frissített Maestro rendszer fokozott skálázhatóságot és kifinomult esztétikát kínál. A korábbi iterációhoz képest történt pár fejlesztés, ilyen az automatizált beállítás ágy melletti irányítással, valamint a testre szabott sebészkonfigurációk.
 
Engedélyt kapott a frissített Maestro sebészeti robot
Engedélyt kapott a frissített Maestro sebészeti robot
 
Az új Maestro emellett felhőkapcsolattal is rendelkezik, amely integráltabb műtő- és ökoszisztéma-élményt tesz lehetővé. A sebész által irányított távirányítót ugyancsak biztosít az optimalizált látási képességek érdekében.
 
A robotsebészet új kategóriájának célja, hogy kibővítse a robotok alkalmazását és javítsa a betegek ellátásának minőségét, valamint az egészségügyi szolgáltatók számára a legoptimálisabb eredményt.
 
A Maestro-t úgy tervezték, hogy a hagyományos laparoszkópia hozzáférhető, továbbfejlesztett változatát nyújtsa.
 
A platform robotsebészeti asszisztensként működik, hogy növelje a laparoszkópos műtétek pontosságát és irányíthatóságát.
 
A Moon Surgical kicsi, alkalmazkodó rendszere integrálható a meglévő klinikai munkafolyamatokba. Olyan képességekkel rendelkezik, amelyek növelik a műtői hatékonyságot és alternatív munkaerő-modelleket tesznek lehetővé.
 
„A Maestro System legújabb fejlesztése a gyártási skálázhatóságra, valamint a megnövelt kapacitásra összpontosít. A használhatóságot és a képzést ugyancsak leegyszerűsítette - mondta Anne Osdoit, a Moon Surgical vezérigazgatója. - Zökkenőmentesen integrálódik a OR-munkafolyamatokba, miközben nagyobb magabiztosságot kínál a sebészek számára és jobb műtéti élményt is nyújt.”
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.