2018. 09. 03. - 09:46

Feledékeny vagy? Ezeket ne edd

Feledékeny vagy? Ezeket ne edd

Elfelejtettük a párunk születésnapját? Kiment a fejünkből a számla befizetése? Le vagyunk lassulva?  Lehetséges, hogy több dolog hozzájárul feledékenységünkhöz és kellemetlen közérzetünkhöz.

Ha nehezen emlékszünk dolgokra, már sokadszorra felejtünk el valamit, ideje átgondolni, vajon mi okozhatja a problémánkat. A feledékenység, lelassultság, a koncentráció hiánya hátterében ugyanis könnyen állhat az, hogy helytelenül táplálkozunk.
 
Az agy vitathatatlanul testünk legfontosabb szerve. Szabályozza a szervezetünk működését, a szívverést és a tüdők légzését is. Vagyis, nagyon is érdemes tennünk azért, hogy hatékonyan működjön.
 
Érdemes kerülni a finomlisztes ételeket az agy egészségéért
Érdemes kerülni a finomlisztes ételeket az agy egészségéért
 
Egyes ételek bizony negatívan befolyásolhatják az agyat, cserébe hangulatunk csapnivaló lesz, memóriánk és energiánk csökken.
 
Mit mellőzzünk azért, hogy az agyunk ismét a régi legyen?
 
1.Kerüljük a nagymértékben feldolgozott ételeket: ezek az élelmiszerek túl sok sót tartalmazhatnak, zsírt és cukrot, miközben tápanyagmennyiségük igen kevés. Befolyásolhatják az agy működését, de a kilók is felszaladhatnak ránk. A tészta, a chips, az előre elkészített ételek és a szószok is ide tartoznak.
 
2.Ne fogyasszunk transzzsírokkal teli ételeket: ezek szintén rossz hatással lehetnek az agyra – a mesterséges transzzsírok jelen vannak az előre csomagolt élelmiszerekben és édességekben egyaránt.
 
3.Kerüljük a finomított szénhidrátot: a cukor és a finomliszt a legkiemelkedőbb példa. Ezeket könnyű megemészteni, emelik a vércukrot és az inzulinszintet. Ugyanakkor az agy működésére káros hatást gyakorolnak.
 
A bő zsírban sült ételek sem tesznek jót az agy működésének
A bő zsírban sült ételek sem tesznek jót az agy működésének
 
4.Hagyjuk el az alkoholfogyasztást: ha rendszeresen iszunk alkoholt, az befolyásolja a neurotranszmitterek funkcionálását, vagyis azon anyagokét, melyeket az agy a kommunikációra használ. Még B1 vitamin-hiány is előfordulhat, amely agyi rendellenességekhez vezethet.
 
5.Kerüljük a cukros italokat: az energia italok, gyümölcslevek és üdítők mind sok cukrot tartalmazhatnak. Ezek szintén károsítják az agyat. Egy tanulmány szerint még az Alzheimer-kór és a demencia veszélye is fennállhat, ha gyakran isszuk ezeket. Az elhízás és a magas vérnyomás kockázatáról nem is beszélve.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.