2019. 05. 06. - 10:30

Fogyás – 5 tipp a visszahízás elkerülésére

Fogyás – 5 tipp a visszahízás elkerülésére

Sok ember tesz jelentős lépéseket a fogyásért, ám ha elérte célját, gyakran hátradől. Ahhoz, hogy normális testsúlyunkat megtartsuk, bizonyos szabályokkal együtt kell élni – lássuk, mi gátolja meg a visszahízást.

Amikor elértük a fogyás során kívánt testsúlyunkat, sokan vagyunk hajlamosak lejjebb adni a szintet és bizonyos szokásokra visszatérni.
 
Itt tévedünk azonban. Nem kevesen esnek abba a hibába, hogy a jelentős fogyást követően visszatérnek korábbi életmódjukhoz, s ezzel vissza is szedik a leadott kilókat.
 
Az ülő életmód és az egészségtelen életmód hozzájárul ahhoz, hogy ismét súlyosabbak legyünk. Hogyan lehet mindezt megakadályozni? Hogyan érdemes étkezni, élni a mindennapokban?
 
Ha a fogyást követően megint nem ügyelünk a kalóriákra, visszahízunk
Ha a fogyást követően megint nem ügyelünk a kalóriákra, visszahízunk
 
Az alábbi szokásokkal hízunk vissza.
 
1.Növeljük az energiabevitelt: ha ugyanakkora mennyiségű kalóriát fogyasztunk, mint a fogyás előtt, természetes, hogy a testsúly is növekedni fog.
 
2.A fogyás idején nagyon szigorú diétát követtünk: amennyiben a kilók leadása céljából teljes mértében tartózkodtunk a szénhidrátoktól, de a fogyást követően újra esszük őket, gyorsan visszahízunk.
 
3.Keveset alszunk: a kevés alvás és az elhízás összefügg egymással. Az alváshiány növeli a kortizolszintet, melynek következtében több egészségtelen ételt kívánunk.
 
4.Ugyanazt a mozgást végezzük, mint fogyás előtt: ha nem módosítunk semmit az edzésünkön, a fogyás ugyanúgy stagnál majd.
 
5.Nem figyelünk az étkezésünkre: visszahízunk könnyen, amennyiben ismét nem figyeljük napi kalóriabevitelünket. Egyszerűen előfordulhat, hogy újra többet eszünk.
 
Ha ügyelünk a fenti hibákra, elkerülhetjük a visszahízást. Lássuk be, sokat tettünk a kilók leadásáért, ezért megéri az odafigyelés!
 
László Adrienn

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.