2019. 07. 01. - 12:00

Fogyás – hogyan segít hozzá a cékla?

Fogyás – hogyan segít hozzá a cékla?

Amikor fogyásról van szó, az étrend és a testmozgás az első dolog, ami eszünkbe jut. Kevesen gondolnak a cékla jótékony hatásaira, pedig érdemes bevetni diéta esetén.

A cékla áldásos hatásairól már bizonyára sokan hallottak, a fogyással összefüggésben azonban nem feltétlenül. Pedig a hatékony súlyvesztéshez jelentős mértékben hozzásegíthet a cékla. Az értékes anyagokban gazdag zöldség egyike a méltatlanul ignorált élelmiszereknek.
 
Fontos hát megismerkednünk vele közelebbről. A cékla segít a súlyvesztésben, növeli a hosszú élet esélyét, megelőzi a krónikus betegségeket. C-vitamint, folsavat és rostot is tartalmaz, s ha gyakran fogyasztjuk, fokozza mentális és fizikai egészségünket.
 
Fokozza az ember erejét, javítja az emésztést, a szexuális egészséget, az agy kognitív képességeit.
 
A cékla igen fontos szerepet tölthet be a hatékony súlyvesztésben
A cékla igen fontos szerepet tölthet be a hatékony súlyvesztésben
 
Hogyan segít azonban konkrétan a fogyásban?
 
1.Növeli a telítettség érzését: igen jó rostforrás. A cékla segít, hogy telítettnek érezzük magunkat, ráadásul hosszabb ideig. Vagyis, meggátoljuk vele a túlevést.
 
2.Javítja az emésztést: a rossz emésztést már összefüggésbe hozták a hízással. A cékla ráadásul izgatja az idegeket a bélben, így fokozza a szervezet képességét az ételek megemésztésére.
 
3.Segít a zsírvesztésben: mivel nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, a cékla elősegíti a tesztoszteron hormon kiválasztását, melyről ismert, hogy hozzájárul a zsírszövet-vesztéshez.
 
4.Méregteleníti a testet: a szervezetben gyulladást válthat ki a mérgező anyagok megemelkedett szintje, melyet már korábban is összefüggésbe hoztak kutatók a hízással. A cékla tartalmaz fitotriánsokat, melyeket betalainoknak nevezünk. Ezek segítenek a méregtelenítésben.
 
5.Kalóriaszegény: a cékla mindössze 35 kalóriát tartalmaz. Vagyis, ha ezt fogyasztjuk, megelőzhetjük a kalóriák felszaporodását, melyek hozzájárulnak a hízáshoz.
 
Tegyünk vele egy próbát!
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.