2018. 08. 01. - 10:41

Fogyni vágyunk? Íme a fehérjék, amiket ne hagyjunk ki!

Fogyni vágyunk? Íme a fehérjék, amiket ne hagyjunk ki!

A fehérje alapvető fontossággal bír a szervezetünkben. Ha a protein része étrendünknek, nemcsak megfelelően telítenek az ételek, de a fogyáshoz is hozzájárulnak.

A fehérje alapvető fontosságú testünkre nézve – ezért érdemes olyan táplálkozást folytatnunk, melynek része a protein: hosszabb ideig telít bennünket, s hozzájárul ahhoz is, hogy fogyjunk.
 
Vagyis, megfelelően étkezni nagyon fontos. A szakemberek szerint sokan elfelejtik a fogyás során a legfontosabb tápanyagokat – pedig azok a súlyvesztésnél is szükségesek. A fehérjét egyszerűen nem lehet kihagyni – nemcsak telít, olyan lényeges összetevő is a testünkben, amely hozzájárul az általános jólétünkhöz.
 
A brokkoli sokféleképpen elkészíthető és különösen jó fehérje-forrás
A brokkoli sokféleképpen elkészíthető és különösen jó fehérje-forrás
 
Hatékonyan fogyni nem lehet fehérje nélkül.
 
Miért jó a fehérje a napi szénhidrát és zsír mellett?
 
-Egyrészt csökkenti az étvágyat – és hosszabb időre eltelít.
 
-Segíti a zsírmentes tömeg növekedését, ami az izomépítésben fontos
 
-Csökkenti a ghrelin „éhség-hormon” jelenlétét
 
Hogyan iktassuk be étrendünkbe a fehérjét?
 
1.Tejsavóprotein: ez a legnépszerűbb fehérje-kiegészítő, melyet fitness rajongók használnak – számos tanulmány szerint gyakori alkalmazása segít az izomtömeg növelésében, miközben súlyt veszítünk.
 
2.Quinoa: ugyancsak fehérjében gazdag forrás – amellett, hogy növeli a protein-szintet a szervezetben, lényeges szerepet játszik a súlyvesztésben.
 
A borsó fogyasztásával is jól járunk, ha fehérjére van szükségünk
A borsó fogyasztásával is jól járunk, ha fehérjére van szükségünk
 
3.Borsó: adjunk salátáinkhoz, a pörköltekhez, curry-hez, szendvicshez borsót! A borsó zsírszegény és jelentős mennyiségű rostot tartalmaz. Megfelelő fehérje-forrás.
 
4.Sovány hús: a hal vagy a garnéla tökéletes fehérje-forrás, mely sok tápanyagot tartalmaz, s ezek igen fontosak a szervezet számára.
 
5.Brokkoli: ideális a fogyáshoz ez a finom zöldség is – nagyon sok fehérje van benne, emellett pedig elhanyagolható mennyiségű kalória.
Van miből válogatni!
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.