Forrócsoki rajongók figyelem: egészséges forrócsoki!

Nincs is jobb, mint egy hóeséses délután vagy estén egy nagy bögre forrócsoki társaságában nézni az ablakból a a fehéredő tájat.
Növényi tej
A nővényi tejek, mint például a mandula-, mogyoró-, rizstej bár kevesebb fehérje tartalommal rendelkeznek, kalóriájuk és zsírtartalomuk is alacsonyabb, mint a tehéntejnek. Továbbá a növényi tejekben lévő zsír telítetlen, azaz nem káros a keringési rendszerre, mindemellett pedig mentes mindenféle állati eredetű hormontól.
A mandulatejnek rendkívül zamatos íze van, érdemes kipróbálni
Cukormentes kakaópor
A magas kakaóvaj tartalmú cukormentes kakaóporok tartalmazzák a kakaó összes egészséges tulajdonságát úgy, hogy közben nincsen hozzáadva felesleges cukor. Használata során ügyelnünk kell rá, hogy jóval kevesebb mennyiség is elég belőle.
Édesítőszer
A finomított cukor helyett számos természetes és mesterséges édesítőszer áll rendelkezésünkre, melyek közül mindenki megtalálhatja a saját ízlésének legmegfelelőbbet.
Az egészséges forrócsokit is díszíthetjük például fahéjjal
Aromák
Ha szeretnénk valami extra ízvilágot a forrócsokoládénkba, rengeteg ízesítő aroma közül válogathatunk. Kiválóan illik hozzá a tejszínes-mogyoró, mandula, rum de akár gyümölcsösökkel is próbálkozhatunk, mint a csokis-meggy vagy az eper.
(SJ)