2023. 05. 02. - 10:50

Gerinckezelés - Robotos navigációs platformot szerzett be az Alphatec

Gerinckezelés - Robotos navigációs platformot szerzett be az Alphatec

A REMI robotnavigációs rendszeréhez kapcsolódó összes eszközt beszerezte az Alphatec, hogy a navigációt és a robotikát integrálja gerinckezelési eljárásaiba.

Nagy bejelentést tett az Alphatec (ATEC) cég: megvásárolta a REMI robotnavigációs rendszerhez kapcsolódó összes eszközt a jelenleg Accelus, korábban Fusion Robotics néven ismert cégtől.
 
A REMI robotizált, minimálisan invazív rendszer, mely integrálja a navigációt és a robotikát a gerinckezelési eljárásokba. Ezen eljárások 3D képalkotó szkennelést vagy 2D fluoroszkópos képeket használnak a páciensről.
 
A REMI kicsi, asztalra szerelt navigációs rendszere a műtét során a pontos rendeltetési helyre irányítja a műszereket és az implantátumokat.
 
Az Alphatec szerint a REMI beépítése az eljárási stratégiába javíthatja nemcsak a sebészeti kiszámíthatóságot, hanem az intraoperatív pontosságot is, emellett csökkentheti a sugárterhelést.
 
Gerinckezelés - Robotos navigációs platformot szerzett be az Alphatec (képünk illusztráció)
Gerinckezelés - Robotos navigációs platformot szerzett be az Alphatec (képünk illusztráció)
 
Rendkívül izgalmas előrelépés, hogy a Fusion csapata a REMI-t az Alphatec „innovációs gépezetébe” hozhatja – hangsúlyozta dr. Kevin Foley, a Fusion Robotics társalapítója.
 
„Az ATEC szándéka a klinikai megkülönböztetés fokozása, azzal, hogy a hasznosítható információkat integrálja a gerinceljárási folyamatába – mondta Pat Miles elnök-vezérigazgató. - SafeOp és EOS rendszereinkkel bizonyítottunk olyan információs technológiák és know-how azonosításában, amelyek képesek integrálni az információkat a gerincsebészet eljárási folyamatába.
Izgatottan várjuk, hogy a Fusion Robotics platform navigációs és robotizált precíziós képességeit hozzáadhassuk az ATEC műtéten belüli információs ökoszisztémájához, előmozdítva elkötelezettségünket a klinikai változók műtőben történő szabályozása iránt” – mondta.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.