Gyümölcsök betegségek megelőzésére

A kékszőlő is gazdag antocianinokban ( Videó forrása: www.youtube.com )
Az áfonya tele van antioxidánsokkal
A kék szőlő az áfonyához hasnolóan nagyon jó hatással van az emberi szervezetre. Segít megakadályozni a daganatos betegségek kialakulását. A fitovegyületek megakadályozzák a rákos sejtek szaporodását. Meggátolja a vérrögképződés és segít megakadályozni a LDL-koleszterin szintjét a vérben. A kék szőlőből készülő borok is jó hatással vannak a szervezetre. Akár szívvédő hatású is lehet. A vörösborban a polifenol vegyületnek köszönhető, mert amint leér a gyomorba kifejti gyulladásgátló hatását.
Segít megakadályozni a daganatos betegségek kialakulását
A szilva is csak úgy mint a kékszőlő és az áfonya antocianinokban tartalmaz. A benne lévő enolvegyület, a klorogénsav hatékony antioxidáns. A szilva olyan rákkeltő anyagokat is elpusztít, mint a cigarettafüstben lévő nitrózamin. A rendszeres szilva fogyasztásával olyan betegségeket előzhetsz meg mint például az emlődaganat, mert kvercetintartalmának tartalmaz. Remek hashajtó hatású is, mert Szorbitoltartalmának köszönhető megköti a vizet a belekben így serkenti az anyagcserét.
N.N.