2010. 11. 01. - 06:00
Haloweenkor fogyasszunk tököt

A tök számos felhasználási módja ismert, főleg az évnek ezen a napján.
A tök a tökfélék családjába tartozó termesztett növényünk, régóta ismert, magas tápértékkel rendelkezik, és vitaminokban gazdag, ezért is kedvelik olyan sokan. Hazánkban olyan típusait ismerjük mint a sütőtök, vagy a patisszon. A tök felhasználására több mód is nyílik, legyen szó akár külső, akár belső fehasználásról, vagy az év ezen napján a dekorációról.
A tököt nagyon értékessé a magas szénhidrát-, A-vitamin-, és C-vitamin tartalma teszi. Előbbi, széhidrát tartalma a burgonyáét is megközelíti. A konyha mellett a tököt felhasználják az arcápolásban is, példuául különböző pakolások készítéséhez, de a prosztata betegség kezelésének is hatékony kiegészítője lehet. A töknek édeskés ízű virága, és magja is ehető, utóbbi a benne található tökmagolaj miatt számos gyógyhatással rendelkezik. Mindezek mellett említésre méltó még A-vitamin tartalma is, melynek köszönhetően a tök segít megkötni a szervezetben található szabad gyököket.
-TKL-
MCOnet Egészség Online
A tökök számos kedvező hatással vannak a szervezetre, és dekorációként is felhasználhatjuk
A tököt nagyon értékessé a magas szénhidrát-, A-vitamin-, és C-vitamin tartalma teszi. Előbbi, széhidrát tartalma a burgonyáét is megközelíti. A konyha mellett a tököt felhasználják az arcápolásban is, példuául különböző pakolások készítéséhez, de a prosztata betegség kezelésének is hatékony kiegészítője lehet. A töknek édeskés ízű virága, és magja is ehető, utóbbi a benne található tökmagolaj miatt számos gyógyhatással rendelkezik. Mindezek mellett említésre méltó még A-vitamin tartalma is, melynek köszönhetően a tök segít megkötni a szervezetben található szabad gyököket.
-TKL-
MCOnet Egészség Online