2023. 11. 07. - 09:50

Hasi eljárásokkal hódít a MARS mágneses robotsebészeti platform

Hasi eljárásokkal hódít a MARS mágneses robotsebészeti platform

Elsőként a világon kereskedelmi forgalomba helyezi MARS mágneses robotsebészeti platformját a Levita Magnetics.

A világon elsőként kereskedelmi forgalomba helyezi MARS mágneses robotsebészeti platformját a Levita Magnetics. Az első, minimálisan invazív eljárásokat dr. Matthew Kroh és dr. Andrew Strong végezte el a  rendszerrel a Cleveland Klinikán.
 
Ezekre 2023 októberében került sor, több mint egy hónappal azután, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (Food and Drug Administration - FDA) jóváhagyta a MARS-rendszert.
 
A MARS potenciálisan kulcsfontosságú szerepet játszhat a hasi eljárások környezetének átalakításában – fogalmazott egy sajtóközleményben Kroh.
 
Hasi eljárásokkal hódít a MARS mágneses robotsebészeti platform
Hasi eljárásokkal hódít a MARS mágneses robotsebészeti platform
 
A kaliforniai Mountain View-ban székelő Levita nagy volumenű hasi műtétek piacára tervezte a MARS platformot.
Egyesíti a mágneseket és a gépeket, így mérsékelve a páciensen ejtendő bemetszések számát. A rendszer lehetővé teszi a teljes ellenőrzést a laparoszkópos eljárások során – emelte ki a cég.
 
A Levita szabadalmaztatott dinamikus mágneses pozicionáló technológiáját kihasználva a rendszer segítséget nyújthat a laparoszkópos bariátriai műtétekhez, a kolecisztektómiához (epehólyag-operáció) és a prosztata- valamint vastagbél-eljárásokhoz.
 
A MARS kompakt kialakítású – úgy tervezték, hogy illeszkedjen a meglévő műtőkbe.
A cég első kereskedelmi terméke, a Levita mágneses sebészeti rendszer sikerére épít. A MARS robotikai platformot úgy tervezte meg, hogy ugyanazokat az előnyöket kínálja a betegeknek, miközben a sebészek számára biztosítja a műszerek fokozott ellenőrzését.
 
A rendszer gyorsabb felépülést, kevesebb fájdalmat és kevesebb heget eredményez – hangsúlyozta a Levita. A MARS sebész által vezérelt karjai teljes ellenőrzést biztosítanak a laparoszkópos nézet és a mágneses visszahúzó felett. Ez csökkenti a további asszisztens szükségességét.
 
Nagyon örülnek, hogy az FDA engedélyének megszerzését követően ilyen hamar sikeres kereskedelmi eljárásokat kezdeményezhettek a MARS rendszer alkalmazásával.
 
„Célunk, hogy megmutassuk: ez a forradalmi technológia eléri a sebészek jobb irányíthatóságát és jobb vizualizációját, miközben csökkenti a bemetszések számát, jelentős előnyöket biztosítva a betegek számára. A MARS rendszer nagy szerepet játszhat a nagy volumenű hasi eljárások ambuláns vagy aznapi elbocsátási beállításra való átállásában” – mondta dr. Alberto Rodriguez-Navarro, a Levita Magnetics alapítója és vezérigazgatója.
 
Fotó: levita.com
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.