2019. 09. 02. - 12:29

Hogyan véd és fogyaszt a kókuszdió?

Hogyan véd és fogyaszt a kókuszdió?

A kókusz nemcsak ízletes ételek, italok készítéséhez kiváló. Segít a fogyásban is. Ázsiában és a Csendes-óceán térségében szeptember másodika a kókuszdió napja. Lássuk, mennyi előnye van!

Nariyal Poornima – így nevezik a kókuszdió napját, melyet főként Ázsiában és a Csendes-óceán térségében szokás megünnepelni. Ebből az alkalomból általában újra felhívják a figyelmet e déli finomság számos előnyére is.
 
A kókuszdió pálma gyümölcs alapvetően a trópusi régiókban nő - az egészségre és szépségre gyakorolt ​​hatása világszerte ismert. Ráadásul igencsak tápláló is: nagy mennyiségben tartalmaz mangánt, s erősíti a csontokat. Vasban és rézben gazdag, amelyek a vörös vérsejtek formálódásához lényegesek.
 
A kókuszdió nemcsak egészséges, a fogyásban is segít
A kókuszdió nemcsak egészséges, a fogyásban is segít
 
Az egészséges szívhez és a vércukorszint fenntartásához a kókusz szintén ajánlott. E fehér finomság erőteljes antioxidánsokat tartalmaz, melyek védik a sejteket az oxidatív stressztől. Fogyáshoz szintén jól alkalmazható a kókuszdió.
 
Miért?
 
1.Felpörgeti az anyagcserét: a közepes láncú zsírsavakat tartalmazó kókuszdió potenciálisan elősegítheti az anyagcserét. Ez azt jelenti, hogy a test hatékonyabban éget kalóriát, s segít a fogyásban.
 
2.Csökkenti a sóvárgást: a kókuszdió közepes láncú triglicerid zsírjai elősegítik a telítettségérzés fokozását. Ha pedig hosszabb ideig telítettek vagyunk, elkerülhetjük a túlevést és a hízást.
 
3.Nagyon alacsony a szénhidráttartalma: kutatások szerint az alacsony szénhidráttartalmú ételek fogyasztása hatékonyan segíthet a fogyásban.
 
4.Véd a gyulladástól: mivel a kókusz gazdag Omega-3 zsírsavakban és gyulladásellenes tulajdonságai vannak, a kókuszdió segíthet megvédeni magunkat a gyulladástól, mely egyébként a hízás egyik oka.
 
5.Elősegíti a zsírvesztést: emésztés- és anyagcsere fokozó a kókuszdió, mely potenciálisan hatékony segítség a zsírvesztésben.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.