2019. 09. 11. - 10:55

Így segít a narancsolaj - 7 tipp a használatára

Így segít a narancsolaj - 7 tipp a használatára

A narancsolajnak nemcsak kellemes illata van – számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Széleskörben alkalmazható, érdemes tudni, mi mindenre vethetjük be.

Használtunk már narancsolajat? Ha nem, itt az ideje kipróbálni. A mutatós üvegcsében is kapható narancs illóolaj jelentős mértékben képes javítani az egészségünkön. Lássunk, hányféle módon teszi ezt.
 
1.Enyhíti a depressziót: kellemes illata eleve segít abban, hogy jobban érezzük magunkat s szép időkre emlékezzünk. Aromaterápiaként használva a narancsolaj természetes hangulatjavító.
 
Potenciálisan csökkentheti a pulzust és a kortizolhormon szintjét a szervezetben. Segíthet küzdeni a poszttraumás stressz betegség ellen is.
 
Kellemes illatú és számos egészségügyi előnyt tartogat a narancs illóolaj
Kellemes illatú és számos egészségügyi előnyt tartogat a narancs illóolaj
 
2.Segít a felesleges gázok eltávolításában: nem gondolnánk, de a narancs illóolaj hozzájárul ahhoz, hogy a bélben felgyűlt, felesleges gázok távozzanak testünkből. Ha ezek a szervezetben vannak, emésztési problémát, mellkasi fájdalmat, vérnyomás-növekedést okozhatnak, s akut gyomorfájdalom is előfordulhat.
 
3.Fejleszti a tüdőfunkciókat: a narancs illóolaj belélegzése növelheti a tüdőkapacitást és segít mélyebben lélegezni. Használata enyhítheti a fájdalmat, elfojthatja a fáradtságot, az ún. autonóm válaszokat és az izomfájdalmat is. Sportolóknak a teljesítménynövelésben is segíthet.
 
4.Javítja a száj- és a fogak egészségét: a narancs illóoalj segít megküzdeni a dentális problémákkal. Érdemes fogkrémmel együtt alkalmazni, hogy megelőzzük a fogszuvasodást. Szájöblítésre is alkalmas. Hatékony a plakkok eltávolításában. Ha gyermekünk fogorvosi procedúrán esik át, érdemes otthon narancs illóolajos aromaterápiával kezelni.
 
5.A narancs illóolaj segíthet megelőzni a rákot: mivel antioxidáns tulajdonságokkal bír, a narancs illóolaj képes küzdeni a szervezetben levő, káros szabadgyökök ellen, melyek köztudottan rákot válthatnak ki.
 
6.Javítja a memóriát: a narancs illóolajos aromaterápia potenciálisan képes javítani a kognitív funkciókat. Ez különösen jó azoknak, akik Alzheimer-kórtól szenvednek.
 
7.Stimulálja a vizelést: az illóolaj segíthet megszabadulni a méreganyagoktól, például a fölösleges sótól, húgysavtól, felesleges vizétől, szennyező anyagoktól a vizeleten keresztül. Mindezzel növelhető az étvágy és felpörgethető az emésztés. Segít a fogyásban, de a szív- és érrendszeri egészséget is előmozdítja.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.