2017. 12. 08. - 11:00

Karácsony: Tudják-e a férfiak, hogy mit akarnak?

Karácsony: Tudják-e a férfiak, hogy mit akarnak?

Közeledik az ünnep, s mindannyian azon törjük a fejünket, mivel szerezhetnénk igazán örömet szeretteinknek, barátainknak. A nőkkel talán egy picit könnyebb a helyzet  - derült ki. Egy vizsgálat arra volt kíváncsi: van-e különbség aközött, amit a férfiak mondanak és amit valóban szeretnének?

Vajon minek örülnek a férfiak, ha meglepetésről van szó? A puha vagy a kemény ajándékok okoznak igazán örömet nekik?  Talán azt hiszik, hogy tudják a választ. De valóban hihetnek önmaguknak?

Nos, egy új kutatás arra volt kíváncsi, van-e eltérés aközött, amit mondanak és amit valóban szeretnének.

Vajon hányan mondtak igazat a férfiak közül: milyen ajándékra vágynak?

Vajon hányan mondtak igazat a férfiak közül: milyen ajándékra vágynak?

A Koppenhágai Üzleti Iskola tanára, Jesper Clement elmondta: a neuromarketing olyan kutatási terület, mellyel mélyebb betekintést kívánnak nyerni abba, miért mondunk mást, mint amit gondolunk.

Több különféle technikát használnak, például az agyszkennert, mely egy EEG készülék, s megmutatja az agyi elektromos változásokat. Clement példaként említette, hogy ha megkérdezzük az embereket, szeretik-e az organikus ételeket, legtöbben igennel válaszolnak. Ám ha a kosarukba pillantunk, teljesen más kép tárul elénk. 

A kutatásról készült videót --> ITT <-- tekintheti meg

Nos, ezek után a kutatók felkértek néhány férfit: szánjanak egy kis időt a tudomány szolgálatára, s vegyenek fel EEG-szenzorokat.

Mindegyikük kapott egy puha, illetve egy kemény, becsomagolt ajándékot. Majd várták, hogy agyuk jelezze, mire vágynak igazából.

A tesztek előtt minden részvevőt megkérdeztek a véleményéről: egyikük a puha csomagra, másikuk a keményre szavazott.

Jesper Clement, kezében az EEG készülékkel

Jesper Clement, kezében az EEG készülékkel

Ennek alapján 66 százalékuk kemény, míg 34 százalékuk puha ajándékot kapott volna szívesen. De vajon igazat mondtak? Valóban tudják a férfiak, hogy mit akarnak?

A helyzet az, hogy nem. Az eredmény szerint a résztvevők 88 százaléka a puha ajándékot kedvelte jobban. Vagyis, a teszt előtt több mint 50 százalékuk mondott mást, mint amit a szkenner jelzett, azaz amit a végeredmény mutatott.

Persze, jó kérdés, hogy ezek után hogyan lehetne igazán a kedvükre tenni.

B.A.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.