Karácsonykor is egészségesen
Hamarosan itt a karácsony és az egészségtudatosan táplálkozók is szeretnék kivenni a részüket a finom ételekből és süteményekből.
A karácsonyról sokaknak a rengeteg evés, ha sok sütemény és az ünnepek utáni felszaladt kilók jutnak eszükbe. És van a másik tábor, akik már akkor úgy érzik bűnt követtek el, ha csak rágondolnak a karácsonyi ételekre.
Pedig az egészségtudatos életmód nem jár ilyen lemondásokkal. A legtöbb tradicionális karácsonyi ételt is el lehet készíteni oly módon, hogy az nagyon ízletes legyen és természetesen egészséges és szabadon fogyasztható is. Legyen szó húslevesről, töltött káposztáról, sült húsról vagy akár az elengedhetetlen bejgliről.

A bejglit is el lehet készíteni egészségesen
Sokan nem gondolnák, hogy egy kis fortéllyal még a tradicionális karácsonyi süteményt a bejglit is el lehet készíteni egészségesen. Ha a bejglire gondolunk akkor legtöbbünknek a sok cukor és a rengeteg kalória jut eszébe. De lássuk csak, mit lehet tenni, ha nem akarjuk, hogy karácsonykor felszaladjon néhány plusz kiló, de szeretnénk finomat enni.
Az első és legfontosabb, hogy a karácsonyi süteményeknél, így a bejglinél is felejtsük el a fehér lisztet. A legtöbb sütemény elkészíthető teljes kiőrlésű lisztből is és az íz élményükből egyáltalán nem veszítenek miatta.
A bejgli tészta elkészítésénél a cukor helyett használjunk mézet, ez sokkal egészségesebb, mint a finomított cukor. A tölteléknél is törekedjünk az egészségességre és használjunk cukrot vagy édesítő szert.

A halászlé egy tradicionális karácsonyi vacsora
Az így elkészített karácsonyi süteményünk ugyan olyan ízletes lesz, mint bárki másé, viszont sokkal egészségesebb lesz és kevesebb lesz a kalória tartalma. Bátran fogyaszthatjuk, és nem lesz utána bűntudatunk sem. Ilyen apró kis fortélyokkal a karácsonyi vacsorát is elkészíthetjük úgy, hogy az mindenki számára élvezhető és egészséges legyen. Pici utánajárás, de sok-sok előny. Érdemes megpróbálni.
-BT-

