2020. 04. 06. - 10:35

Koronavírus: így lehet biztonságos a kiszállítás

Koronavírus: így lehet biztonságos a kiszállítás

A COVID-19 világjárvány egyelőre nem mutatja a komolyabb visszaesés jeleit, s szinte az egész világ lezárult – ebben az időszakban jelentősen nőtt az online webáruházak forgalma és a házhozszállítások száma. De hogyan lehet biztonságos a kiszállítás? Ezzel sem árt vigyázni.

A koronavírus-járvány időszakában természetes, hogy az emberek inkább a webáruházak kínálatát böngészve jutnak hozzá azokhoz a termékekhez, amelyekre szükségük van.
 
Igen ám, de mennyire lehet biztonságos a kiszállítás? Bizonyos szabályokat nem árt betartani, ha azt szeretnénk, hogy valóban jobban járjunk ezzel a módszerrel, mint ha személyesen megyünk be a boltba.
 
1.Törekedjünk az érintés nélküli kapcsolatra: az első szabály, melyet követni kell. A legtöbb cég, amely vállal házhozszállítást, törekszik arra, hogy az kontaktus-mentes legyen.
 
A legjobb, ha a kiszállító csak leteszi az ajtó elé a csomagot és fel kell onnan vennünk – a fizetés online történik. Ez minimalizálja a kontaktust és jelentősen csökkenti annak esélyét, hogy a koronavírus terjedjen.
 
Törekedni kell az érintésmentes szállításra
Törekedni kell az érintésmentes szállításra
 
2.Rendeléskor legyünk konkrétak: ez segít megelőzni a félreértéseket. Kiválaszthatjuk a szállítás időpontját, s azt is, hová szeretnénk, ha letennék a csomagot – az ajtó elé vagy a lépcsőre például. Az útmutatások és a tájékozódási pontok tekintetében is konkrétnak kell lennünk, ez biztosítja a zökkenőmentes szállítást.
 
3.Tartsuk be a biztonsági intézkedéseket: miután megkaptuk a csomagot, alaposan mossunk kezet szappannal és vízzel, 20 másodpercig. Ne érintsük meg arcunkat ez előtt. Ha a csomagon volt bármilyen szennyeződés, biztonságban maradtunk tőle.
 
4.Szabaduljunk meg a csomagolástól: bizonyított tény, hogy a koronavírus a felületeken még napokig képes élni.
 
Vagyis a csomagolást azonnal dobjuk ki! Amennyiben élelmiszert rendeltünk, saját evőeszközeinket használjuk az evéshez, s ne azt, amit az ételhez csomagoltak. A csomagolás érintését követően azonnal mossunk alaposan kezet.
 
5.Ügyeljünk arra, hogy az ételt a megfelelő módon tároljuk: ha kibontottuk a csomagot és megszabadultunk tőle, fontos, hogy az ételt és a zöldséget is megfelelően tároljuk, így semmiképp se legyen kitéve a fertőzés veszélyének.
 
Hűtsük vagy fagyasszuk, amint megtisztítottuk és fertőtlenítettük őket. Ez meghosszabbítja életüket és frissességüket a fogyasztáshoz.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.