2019. 09. 23. - 11:00

Levendula – 4 előny, amit nem tudtunk róla!

Levendula – 4 előny, amit nem tudtunk róla!

Az Észak-Afrikában őshonos, sokak által kedvelt, kellemes illatú növény számos előnnyel rendelkezik az egészséget és a szépséget illetően. Lássuk, mi mindenre használható!

Kevesen vannak, akik nem próbálták még a levendula kellemes illatát, aromaterápia vagy akár füstülő formájában. A levendula Észak-Afrikában őshonos növény, melynek antiszeptikus és gyulladásellenes hatásai is vannak - segít gyógyítani a rovarcsípéseket és az kisebb égési sérüléseket is.
 
Az egyik legsokoldalúbb gyógynövény.
 
Gyógyászati ​​célokra történő felhasználása mellett a levendula a samponok meglehetősen híres alkotóeleme, nemcsak jó illata, de nyugtató hatása miatt – plusz, segít gyógyítani a szorongást és a depressziót.
 
Számos egészségügyi előnye van a levendulának
Számos egészségügyi előnye van a levendulának
 
A levendula hozzájárul a fertőzések elleni küzdelemhez, gombaellenes tulajdonságainak köszönhetően. Hajhullás esetén szintén választhatjuk ezt a gyógynövényt. Széles körben használják alopecia kezelésére.
 
Gyermekeknél a mandulaműtét utáni fájdalom enyhítésére szintén alkalmazható. De mit tud még a levendula?
 
1.Kezeli a bőrfoltokat: a levendulának gyulladásellenes tulajdonságai vannak, amelyek segítenek gyógyítani az olyan bőrproblémákat, mint az ekcéma és a pattanás.
 
2.Akut fájdalom csökkentő: mivel a levendula tartalmaz poliszacharidokat, potenciálisan segíthet az arthritiszes fájdalomban szenvedőknek.
 
3.Csökkenti a vérnyomást: a levendula relaxáló hatása segít a vérnyomás mérséklésében.
 
4.Enyhíti az asztma tüneteit: a levendula potenciálisan enyhíti az allergiás gyulladást is.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.