2023. 09. 26. - 09:15

Már motoros exocsontváz is segít a betegápolásban

Már motoros exocsontváz is segít a betegápolásban

Motoros exoskeletonnal rukkolt elő a német Bionic vállalat. Az Apogee+ célja egyesíteni az élvonalbeli robotokat a kutatással alátámasztott, adatvezérelt ismeretekkel, a sérülteket gondozók támogatásához.

Bemutatta a német Bionic az Apogee+-t – egy motoros exocsontvázról van szó, amelyet egyelőre az észak-amerikai egészségügyi piac számára tettek elérhetővé.
 
Az Apogee+ az élvonalbeli robotokat egyesíti a kutatással alátámasztott, adatvezérelt ismeretekkel, hogy jobban támogathassa a sérült embereket ellátó gondozókat.
 
Az Apogee+-t arra tervezték, hogy személyes emelési segítséget nyújtson a gondozóknak - kifejezetten foglalkozik a gondozók biztonságával, valamint a munkával való elégedettségével kapcsolatos aggályokkal.
 
A német Bionic első alkalommal tör be az egészségügy területére – találmánya az ipari környezetben már elért sikereket.
 
Már motoros exocsontváz is segít a betegápolásban - Fotó: germanbionic.com
Már motoros exocsontváz is segít a betegápolásban - Fotó: germanbionic.com
 
„A legkorszerűbb berendezések jelentősen hozzájárulnak az ápolói és gondozási szakmák vonzóbbá tételéhez – mondta Norma Steller, a német Bionic termékigazgatója. - Ezért segítik a kórházakat és az ellátó intézményeket a képzett és motivált munkaerő vonzására és megtartására irányuló törekvésükben.”
 
Az Apogee+ exocsontváz aktív segítséget nyújt emelés és járás közben - minden emelésnél akár 30 kg-os hátkönnyítést is biztosít. Az exoskeletont integrált fogantyúkkal látták el, melyek célja, hogy megkönnyítsék a betegek felemelését és áthelyezését, valamint a napi gondozási feladatokat.
 
Az exoskeleton por- és vízálló (IP54-ig), így a gondozók nagyobb rugalmasságot kaphatnak a betegek mosása, zuhanyozása során. A szerkezetet kiterjedt jelentési funkcióval szerelték fel, hogy segítse a gondozókat munkahelyük felállításában és kezelésében.
 
„A funkciók teljes skálájának használatával az új Apogee+ erőruhát úgy tervezték, hogy segítsen enyhíteni a rendkívül megerőltető munkakörülményeket ezen, rendszerkritikus szakmákban, biztonságosabbá és fenntarthatóbbá téve a munkát – mondta el Armin G. Schmidt, a német Bionic vezérigazgatója és alapítója. - Az európai piacon elért korai sikereink alapján szilárd meggyőződésünk, hogy okos exoruházataink hamarosan a mindennapi gyakorlatok nélkülözhetetlen részévé válnak az Egyesült Államok egészségügyi klinikáin és az idősotthonokban.”
 
Az Apogee+ magas szintű kényelmet kínál a felhasználók számára a kicsi, könnyű és vékony kialakításnak köszönhetően. A dizájn lehetővé teszi, hogy rugalmasan alkalmazkodjon a különböző mozgásokhoz, és különféle környezetben viselhető. Az exoskeleton is könnyen fertőtleníthető. Egyszínű külső vázzal rendelkezik, így kisebb felületet biztosít a baktériumok és kórokozók felhalmozódására.
 
A német Bionic vásárlási és lízingelési lehetőséget is kínál az exocsontvázhoz.
 
Fotó: germanbionic.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.