2013. 08. 14. - 12:53

Mértékkel fogyasszunk húsféléket!

Mértékkel fogyasszunk húsféléket!

Nagyon oda kell figyelni a húsfogyasztásra, ugyanis a sok húsbevitel a szervezetünk számára nem egészséges!

A hús fogyasztása minden embernek egyaránt fontos, ám vannak bizonyos emberek, akik nem esznek húst és vannak olyanok is, akik nagyon sok húsfélét bevisznek a szervezetbe. A túlzott húsbevitel azonban nem egészséges!

Kutatások kimutatták, hogy még sosem volt ilyen olcsó a hús és ennek köszönhetően a húsfogyasztás megtöbbszöröződött! Sok vasat, fontos vitaminokat és fehérjét tartalmaz, de túlzásba nem szabad vinni a fogyasztását!

A húst mértékkel érdemes fogyasztani

A húst mértékkel érdemes fogyasztani

Fontos, hogyan készítjük el a húsételeinket, hiszen sok zsírtól, sótól, tartósítószertől és az antibiotikumoktól válik egészségtelenné. Ezért kell odafigyelni, hogy heti 2-3 alkalomnál többször ne fogyasszunk húst, hanem helyettesítsük zöldséggel. A csirkehúsban található a legkevesebb zsírtartalom, de ha a bőrével együtt fogyasztjuk,  úgy viszont sok benne a zsír. Az emberek általánban steak és kipanírozott formában fogyasztják.

Különböző vizsgálatok kimutatták, hogy el kell kerülni a nitrites sót tartalmazó húsféléket, pl. szalámi és virsli, mert magas vérnyomást és magas cukorszintet eredményez.

G.R.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.