2023. 02. 22. - 10:30

Mesterséges intelligencia - Már klinikai vizsgálaton a vadonatúj masszázsrobot

Mesterséges intelligencia - Már klinikai vizsgálaton a vadonatúj masszázsrobot

Hamarosan elérhetővé válhat a masszázsrobot, mely jelenleg klinikai tesztelésen vesz részt Szingapúrban és termékértékelésen Amerikában.

Már a termékértékelésnél tart az Egyesült Államokban, Szingapúrban pedig klinikai vizsgálatokon tesztelik a vadonatúj masszázsrobotot.
 
Az újdonság a szingapúri AiTreat robotikai cég terméke - mesterséges intelligencia működteti. Jelenleg a Mayo Klinikán vetik alá tesztelésnek.
 
Szingapúrban ezzel egyidőben egy randomizált, kontrollált vizsgálatot (RCT) is terveznek a szakemberek, amely összehasonlítja a krónikus derékfájás kezelésében a meglévő terápiákat – például a hagyományos kínai orvoslásban alkalmazott manuális Tuina masszázst – a masszázsrobot hatékonyságával.
 
A kontrollált vizsgálatot a szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem (NTU Singapore) és a Szingapúri Általános Kórház (SGH) orvosbiológiai tudományok és kínai orvoslás programja vezeti majd. Olvasd el: Teljesen egyedül végzett egy robot laparoszkópos műtétet
 
Mesterséges intelligencia - Már klinikai vizsgálaton a vadonatúj masszázsrobot - Fotó: aitreat.com
Mesterséges intelligencia - Már klinikai vizsgálaton a vadonatúj masszázsrobot - Fotó: aitreat.com
 
A fenti két kutatási projekt az EMMA robotot– amely az Expert Manipulative Massage Automation rövidítése – használja majd, az AiTreat zászlóshajó termékét. Olvasd el: Epehólyag-műtétet végzett a világ első mágneses robot-asszisztense
 
Az EMMA célja enyhíteni a munkaerőhiányát a képzett masszőrök körében, esetleg növelni a fizioterapeuták munkáját a kevésbé bonyolult esetek kezelésében - Szingapúrban és más országokban, így segítve a kezelési költségek csökkentését. Eközben minden páciensnek folyamatosan magas színvonalú kezelést biztosít.
 
A masszázsrobotot megalkotott vállalkozás 2019-ben indult, s mára több mint 19 EMMA-egységet telepített 14 helyszínen Szingapúrban, Kínában és az Egyesült Államokban - például hagyományos kínai orvoslással foglalkozó (TCM) klinikákon, fizioterápiás központokban és kórházakban. Több mint 41 500 kezelési órát teljesített.
 
Az új kontrollált vizsgálat összhangban áll egy másik, korábbi többközpontú kutatással, amely a Tuina és a fizioterápia hatékonyságát hasonlította össze a krónikus derékfájás csökkentésében – ezt a Minnesotai Mayo Klinika vezette, együttműködésben a Szingapúri Általános Kórházzal és a kínai Guangzhou-ban levő Jinan Egyetemmel. A korábbi többközpontú kutatás során ember Tuina-terapeutákat használtak robotok helyett.
 
 
Fotó: aitreat.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo