Egészség hírek

Mit tehetünk a pikkelysömör ellen?

Mit tehetünk a pikkelysömör ellen?

A pikkelysömör ellen érdemes életmódváltással tenni, ugyanis a betegség nagyon sok bosszúságot képes okozni az érintetteknek. A beteg bőrfelület korántsem mutat esztétikusan és sajnos ez rányomja bélyegét a mindennapi komfortérzetre és magabiztosságra.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelő életmódbeli változtatásokkal elérhető a tünetmentesség. Természetesen ehhez az is szükséges, hogy odafigyeljünk a testápolásra és az érintett bőrfelületet speciális alapanyagokkal kezeljük. Ugyan a betegségre való hajlamot génjeikben hordozzák az érintettek, de a Hillvital.hu információi szerint is van hatékony megoldás a pikkelysömör ellen. Nézzük, mire érdemes ügyelni annak érdekében, hogy a probléma minél ritkábban üsse fel fejét!

Erősítse immunrendszerét!

A legtöbb betegség rosszul reagál arra, ha immunrendszerünk le van gyengülve. Nincs ez másként a pikkelysömör esetében sem. Ha nem juttatjuk be a szervezetbe a szükséges mennyiségű mikroelemet, azt akár néhány hét után megérezhetjük. Fáradékonyak leszünk, megfázásos, lázas betegségek támadhatnak meg, és ezzel együtt fellángolhatnak a szervezetben a gyulladásos folyamatok. Az immunerősítés tehát kiemelt figyelmet érdemel akár megelőzés, akár a már kialakult gyulladásos állapot enyhítése érdekében. Érdemes beiktatni a mindennapokba, olyan szuperélelmiszereket, mint az alga, a cékla, vagy a különféle gyógygombák.

Pikkelysömör ellen egészséges étkezéssel

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges étkezés fontosságát. Ez az egyik legegyszerűbb, mégis talán leghatékonyabb módja annak, hogy eredményesen tegyünk a pikkelysömör ellen. A boltok polcain sorakozó finomított élelmiszerek, cukorban és gyors felszívódású szénhidrátokban gazdag ételek nem csak súlyfelesleget okozhatnak, de bizony a szervezet általános állapotára sincsenek jó hatással. A napjainkban gyakran gondot okozó elsavasodás ellen a megfelelő táplálkozással és az elegendő folyadékbevitellel tehetünk a legtöbbet.

Fontos, hogy zöldségekkel és gyümölcsökkel támogassuk meg immunrendszerünket. Az újszerű alapanyagok kipróbálása mellett érdemes kísérletezni az izgalmas fűszerekkel. Alapvetően elmondható, hogy ha tiszta táplálkozásra törekszünk, és elhagyjuk a mesterséges adalékanyagokkal teli fajtákat, azzal már sokat tehetünk a pikkelysömör ellen.

Gyógyteák minden mennyiségben

A mindennapi folyadékbevitelt is megtámogathatjuk a megfelelő gyógyteák fogyasztásával. Ízesítve, vagy akár anélkül is remek választásnak bizonyul a csalánlevél, a körömvirág, a bodzavirág vagy a gyermekláncfű levél. Érdemes olyan teakeverékeket választani, melyek ezekből akár többet is tartalmaznak egyszerre.

Az elmaradhatatlan külső ápolás

Sajnos még mindig sokan vannak, akik nem a megfelelő hatóanyagokat választják a mindennapi tisztálkodáshoz. A túl sok illatanyaggal rendelkező, szárító hatású tusfürdők helyett érdemes a természetese alapanyagokat előnyben részesíteni. A kátrányos, mézes szappanok remek választásnak bizonyulnak. Megéri kipróbálni olyan speciális hatóanyagokkal készült balzsamokat is, melyek eredményesen vethetőek be a pikkelysömör ellen.

Törekedjünk stresszmentességre!

Számos olyan élethelyzet adódhat, amikor jelentős feszültséggel kell számolnunk. Ezeket gyakran munkánkból és az elvárásoknak való megfelelés miatt nem kerülhetjük ki. Fontos azonban, hogy törekedjünk a stressz megfelelő kezelésére. A rendszeres sportolás remek választásnak bizonyul. Mindenki számára más és más elfoglaltság vezeti le a stresszt. Legyen tehát a cél ennek megtalálása. A sporttal biztosan nem lőhetünk mellé, és akár már napi harminc perc után teljesen kicserélve érezhetjük magunkat. Ne feledje, a pikkelysömör tünetei enyhíthetőek, sőt akár elérhető a teljes tünetmentesség is! Ennek érdekében azonban életmódváltással és mindennapi odafigyeléssel, érdemes tenni.

Michael Bublé visszatér

Michael Bublé visszatér

Mindenkit megdöbbentett, amikor kiderült, hogy az énekes kisfia súlyos betegségben szenved. Akkor Michael úgy döntött visszavonul, de most ismét színpadra áll. ...
Segít az online csoport a dohányzásról leszokásban

Segít az online csoport a dohányzásról l...

Hatékony segítség lehet a cigarettáról leszokás támogatásában egy internetes csoport, amelyben hasonló problémával küzdő emberek osztják meg egymással tapasztal...
Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény dolog

Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény ...

Nem egyszerű béranyán keresztül gyermeket várni – szögezte le a népszerű valóságshow-sztár. Kim Kardashian és férje egészségügyi probléma miatt várja harmadik b...
Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtlabda

Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtla...

Lehet családi vagy baráti összejövetel, esetleg sportesemény a tévében, a pepperónis sajtlabdába mártogatott apró perecek tökéletes előételként és rágcsálnivaló...
Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Mint a közelmúltban kiderült, lemondta koncertjeit a népszerű énekesnő. Shakira azért kénytelen halasztani turnéját, mert súlyos probléma van a hangszálaival.
David Beckhamék fia elköltelezte magát?

David Beckhamék fia elköltelezte magát?

Furcsa gyűrűre figyeltek fel a lesifotósok a minap Brooklyn Beckham ujján – Mivel David és Victoria Beckham legidősebb fia ismét egy párt alkot korábbi kedvesév...
A vita megerősíti a szerelmet?

A vita megerősíti a szerelmet?

Természetesen nem szabad mindenen összeveszni, de friss kutatások bizonyítják, hogy olykor egy-egy vita előrébb viszi a párkapcsolatot.   
Colin Farrell boldog, de titok, hogy kivel

Colin Farrell boldog, de titok, hogy kiv...

Boldog új kapcsolatában a sármos színész – Colin Farrell kedvesének neve most is titok, de ez nem, hogy nagyon jól érzi magát a barátnőjével.
Durva következményekkel járhat a térdre az elhízás

Durva következményekkel járhat a térdre ...

Ha a sok korábbi mellett még egy okra van szükségünk a fogyáshoz, íme: a túlsúly következtében egy új tanulmány szerint elmozdul a térd s ennek súlyos következm...
Közleményt adott ki Ed Westwick

Közleményt adott ki Ed Westwick

Egyre jobban dagadt a botrány a Gossip Girl sztárja körül, akit mostanra több nő is erőszakkal vádol. A színész megszólalt a téma kapcsán.   
< >