Egészség hírek

Nagymama miért olyan nagy orrod?

Nagymama miért olyan nagy orrod?

Emlékeztek a „bibircsókos vasorrú bábára”, gyermekkorunk rémére? Minden népmese leggonoszabb mesebeli boszorkányára? 

Elgondolkoztatok már valaha azon, miért olyan nagy az idős emberek orra, vagy a füle? Íme, itt egy újabb megpróbáltatás, főleg nekünk nőknek!

Ahogy haladnak az évek, egy valamire való szelfi elkészítése minimum fél órát vesz igénybe, mire sikerül egy vállalható képet összehozni valamelyik közösségi oldalra.

Tudjátok, hogy tíz év múlva a most kiselejtezett képeknek is örülni fogtok?

Egyik nap így szelfizgettem, mikor rápillantottam az egyik fotón az orromra! Ez meg mi? Nőtt az orrom? Pánikban rohantam a fürdőszobába, hogy ellenőrizzem a változást, és sokkot kaptam. Úgy láttam, hogy nagyobb az orrom, mint lánykoromban!

Megnőtt az orrom?

Normális, hogy az orr folyamatosan növekszik

Futottam jó öreg barátomhoz, Google-hoz, hátha mond valami okosat. Meglepődtem, hány ember kérdezte meg előttem: „ az normális, hogy nő az orrom?” Nem találtam hiteles választ, csak a brit tudósok ilyen-olyan megállapításait.

Szóval, itt a vég! Nem elég, hogy meg kell birkóznom a nevető ráncokkal, hogy kondiba kell járnom, hogy feszes maradjak, festetnem a kell hajam, hogy ne őszüljek, de az orrnövekedéssel mégis hogy küzdjek meg?

 Jobbnak láttam, ha megkérdezem Dr. Juhász Éva háziorvostan szakorvost, mégis mire számítsak? 

- Élettani sajátosság, hogy orrunk, fülünk nő életünk végéig. Az orr, mivel porc és nem csont alkotja, egész életünkben növekszik.
Az idő múlásával sorvad a testünk, nő a lábunk mérete, vékonyodik a szánk. A bőr alatti kötőszövetek elveszítik a rugalmasságukat, megnyúlik a mell, a has, a fülcimpa. Egyébként, svájci tudósok kikalkulálták az ideális európai orr-méretet. A kutatók szerint egy átlagos 30 éves férfi orra 5,8 centi hosszú és 2,6 centire emelkedik ki az arcból. Az azonos korú nők ideális szaglószerve 5,1 cm hosszú és a 2,2 centire nyúlik előre. 

A tudományos vizsgálódás eredményét a tudósok és orvosok egy növekedési táblázatban foglalták össze, amely a szabályos orrméreteket tartalmazza az újszülöttől a 97 éves korosztályig. Ezek alapján egyértelmű, hogy a férfiak orrhosszal vezetnek a nők előtt: 97 éves korukra 6,6 centisre nő a szaglószervük, ami a nőknél ekkorra 6,1 centit ér el.

Idősen sem kell boszinak kinézni

Ma már kitűnő korrekciós műtéteket végeznek

Akkor hatvan év felett minden igyekezetünk ellenére nagy lábunk, vicces orrunk és lapát fülünk is lehet?       

- Igen, de ma már kitűnő korrekciós műtéteket végeznek és a fülbevalótól megnyúlt fülcimpát is tökéletesen lehet már műteni. Ismerek olyan sebészt, aki erre a precíziós műtétre specializálódott.

Szóval lányok, asszonyok, a jó hír, hogy hiába tesszünk meg mindent a külsőnkért erőnkön, pénztárcánkon felül egy életen át, a végeredmény mégis ugyanaz:

Csúf boszikká válunk! Ugye nem?!

Kereskedő Emőke

 

 

 

 

 

 

 

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Bombaként robban pár nappal ezelőtt a hír, miszerint a színésznő állapotos. Most pedig azt pletykálják, hogy ikreket vár.   
4 jel, hogy a stressz már a hajadat is érinti!

4 jel, hogy a stressz már a hajadat is é...

Mindenbe beférkőzik, vigyázni kell vele – a stressz nemcsak mentálisan befolyásolhat bennünket, hanem kinézetünkre is komoly hatást gyakorol. Például a tincsein...
Kylie Jenner pánikba esett - le akarták fotózni

Kylie Jenner pánikba esett - le akarták ...

Aggódik a lányáért Kris Jenner. Kylie, akiről szeptember óta az a hír járja, hogy várandós, keveset teszi ki a lábát otthonról, minap azonban pánikban hívta fel...
Mennyi vitaminra van szüksége a macskának?

Mennyi vitaminra van szüksége a macskána...

Nem igényel különösebb figyelmet a háziállat vitaminigénye, azonban egy-két dologra érdemes gondot fordítani.   
Elhunyt a Cranberries énekesnője

Elhunyt a Cranberries énekesnője

Mindössze 46 évesen távozott az élők sorából Dolores O’Riordan, a Cranberries zenekar énekesnője. Január 15-én, Londonban hunyt el, ahol új dalok felvételével f...
Senki sem tökéletes

Senki sem tökéletes

Kutatások igazolják, hogy azok az édesanyák, akik mindenben a tökéletességre törekednek hajlamosabbak a depresszióra.   
Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint a nőknek sokkal jobban tetszenek azok a férfiak, akik már kapcsolatban élnek. Vajon mi lehet az oka?  
Kendall Jenner ledobta a textilt

Kendall Jenner ledobta a textilt

A népszerű modell a testvéreihez hasonlóan megvált ruháitól egy fotózás kedvéért. Nézd csak!  
A kevés hús segíthet a fogyásban?

A kevés hús segíthet a fogyásban?

Kutatók szerint hiába figyelnek a fogyni vágyók arra, hogy mennyit esznek a sok hús gátolhatja a súlyvesztést.   
Eljegyezték Britney Spears-t?

Eljegyezték Britney Spears-t?

Okot adott a találgatásokra a tehetséges énekesnő – Britney Spearsről ismert, hogy 2016 vége óta a nála fiatalabb Sam Ashgarival jár, de vajon már a vőlegénye i...
< >