Egészség hírek

Nagymama miért olyan nagy orrod?

Nagymama miért olyan nagy orrod?

Emlékeztek a „bibircsókos vasorrú bábára”, gyermekkorunk rémére? Minden népmese leggonoszabb mesebeli boszorkányára? 

Elgondolkoztatok már valaha azon, miért olyan nagy az idős emberek orra, vagy a füle? Íme, itt egy újabb megpróbáltatás, főleg nekünk nőknek!

Ahogy haladnak az évek, egy valamire való szelfi elkészítése minimum fél órát vesz igénybe, mire sikerül egy vállalható képet összehozni valamelyik közösségi oldalra.

Tudjátok, hogy tíz év múlva a most kiselejtezett képeknek is örülni fogtok?

Egyik nap így szelfizgettem, mikor rápillantottam az egyik fotón az orromra! Ez meg mi? Nőtt az orrom? Pánikban rohantam a fürdőszobába, hogy ellenőrizzem a változást, és sokkot kaptam. Úgy láttam, hogy nagyobb az orrom, mint lánykoromban!

Megnőtt az orrom?

Normális, hogy az orr folyamatosan növekszik

Futottam jó öreg barátomhoz, Google-hoz, hátha mond valami okosat. Meglepődtem, hány ember kérdezte meg előttem: „ az normális, hogy nő az orrom?” Nem találtam hiteles választ, csak a brit tudósok ilyen-olyan megállapításait.

Szóval, itt a vég! Nem elég, hogy meg kell birkóznom a nevető ráncokkal, hogy kondiba kell járnom, hogy feszes maradjak, festetnem a kell hajam, hogy ne őszüljek, de az orrnövekedéssel mégis hogy küzdjek meg?

 Jobbnak láttam, ha megkérdezem Dr. Juhász Éva háziorvostan szakorvost, mégis mire számítsak? 

- Élettani sajátosság, hogy orrunk, fülünk nő életünk végéig. Az orr, mivel porc és nem csont alkotja, egész életünkben növekszik.
Az idő múlásával sorvad a testünk, nő a lábunk mérete, vékonyodik a szánk. A bőr alatti kötőszövetek elveszítik a rugalmasságukat, megnyúlik a mell, a has, a fülcimpa. Egyébként, svájci tudósok kikalkulálták az ideális európai orr-méretet. A kutatók szerint egy átlagos 30 éves férfi orra 5,8 centi hosszú és 2,6 centire emelkedik ki az arcból. Az azonos korú nők ideális szaglószerve 5,1 cm hosszú és a 2,2 centire nyúlik előre. 

A tudományos vizsgálódás eredményét a tudósok és orvosok egy növekedési táblázatban foglalták össze, amely a szabályos orrméreteket tartalmazza az újszülöttől a 97 éves korosztályig. Ezek alapján egyértelmű, hogy a férfiak orrhosszal vezetnek a nők előtt: 97 éves korukra 6,6 centisre nő a szaglószervük, ami a nőknél ekkorra 6,1 centit ér el.

Idősen sem kell boszinak kinézni

Ma már kitűnő korrekciós műtéteket végeznek

Akkor hatvan év felett minden igyekezetünk ellenére nagy lábunk, vicces orrunk és lapát fülünk is lehet?       

- Igen, de ma már kitűnő korrekciós műtéteket végeznek és a fülbevalótól megnyúlt fülcimpát is tökéletesen lehet már műteni. Ismerek olyan sebészt, aki erre a precíziós műtétre specializálódott.

Szóval lányok, asszonyok, a jó hír, hogy hiába tesszünk meg mindent a külsőnkért erőnkön, pénztárcánkon felül egy életen át, a végeredmény mégis ugyanaz:

Csúf boszikká válunk! Ugye nem?!

Kereskedő Emőke

 

 

 

 

 

 

 

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Képzeld, a legfrissebb információk szerint a Gossip Girl népszerű sztárját azzal vádolják, hogy több napon keresztül nem engedett el egy nőt, akit ráadásul mege...
Jönnek a valódi terminátorok?  - 1.rész

Jönnek a valódi terminátorok? - 1.rész

A mesterséges intelligencia fejlődésével olyan robotok állhatnak „szolgálatba” 2068-ig, amelyek a veszélyes helyzetekben tökéletesen helyettesíthetik az embert ...
Ekkor a legjobb az együttlét

Ekkor a legjobb az együttlét

Friss kutatások kiderítették, hogy melyik életkorban élvezik a legjobban az aktusokat a szerelmesek.   
A háziállat többet segíthet, mint az orvos

A háziállat többet segíthet, mint az orv...

Az köztudott, hogy a kis kedvencek pozitív hatással bírnak az emberi lélekre, de egy nemrégiben végzett kutatás szerint akár a terapeutát is helyettesítheti.   
Értik a babák a vidám zenét

Értik a babák a vidám zenét

Sokan nem is gondolnánk, de a csecsemők ugyanúgy értik az érzelmeket, mint a felnőttek. A vidám zenére, pedig rendkívül jól reagálnak.   
Robottá alakuló légdeszka segíthet a házban?

Robottá alakuló légdeszka segíthet a ház...

Sokaknak lehet már ismerős az ún. hoverboard vagy légdeszka – 2016-ban reneszánszát élte. Most a mesterséges intelligencia segítségével megszületett a hoverboar...
Mesterséges intelligencia: repülő autó mutatkozott be Genfben

Mesterséges intelligencia: repülő autó m...

Az önálló járművek jelenthetik az autógyártás következő nagy innovációját – A Genfi Motor Show-n olyan kocsi mutatkozott be, amelyek repülni is képes.
Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Nem elég Kevin Federline számára az a pénz, amelyet az énekesnő fizet neki havi szinten. Ez összesen húszezer dollár, azaz körülbelül ötmillió forint.   
Így készíts kávés testradírt!

Így készíts kávés testradírt!

Van, akit már a kávé illata kellemes hangulatba hoz. Ha ez velünk is így van, érdemes kipróbálnunk a kávéval készült testradírt, mégpedig saját kezűleg!
A robot fejlődésének lépcsői

A robot fejlődésének lépcsői

A mesterséges intelligencián belül a robotika kétségtelenül a legizgalmasabb, ám a legellentmondásosabb terület is. Abban mindenki egyetért, hogy a robotok alka...
< >