2022. 06. 13. - 10:40

Napi pár kávé és csökken a korai halál esélye?

Napi pár kávé és csökken a korai halál esélye?

A kávéfogyasztás mérsékelheti a korai halálozás kockázatát – derült ki egy új tanulmányból, mely szerint a kis fekete mértékletes ivása kimondottan jót tesz a szervezetnek.

Szeretjük a kávét? Talán el sem indulhat a napunk nélküle?
 
Jól járunk, ha mértékkel isszuk, mert egy új kutatás szerint csökkenti a korai halál esélyét. A tanulmányból kiderült: azok, akik mérsékelten fogyasztanak ebből az italból, 31 százalékkal kisebb valószínűséggel halnak meg fiatalon.
 
A kutatás több mint 171 ezer brit résztvevő koffeinfogyasztási szokásaira vonatkozó adatokat vizsgált, s megállapította: akik naponta 2 csésze kávét ittak a kis feketéből, 16-21 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg korán, mint akik teljesen kerülték ezt az italt. Olvasd el: 
 
Csökkentheti a korai halál kockázatát napi másfél-3 és fél kávé
Csökkentheti a korai halál kockázatát napi másfél-3 és fél kávé
 
Azon résztvevőknél, akik napi 1,5 – 3,5 csésze kávét ittak, kisebb volt a rákos megbetegedésből vagy szívbetegségből származó halál kockázata – áll az Annals of Internal Medicine folyóiratban. Olvasd el: 
 
Az eredmények „határozottan nem igazolják”, hogy a kávéivás csökkenti a korai halál esélyét. „Azt azonban valószínűleg kimondhatjuk, hogy a kávé kevés cukorral fogyasztva valószínűleg nem okoz túl nagy kárt” – mondta el dr. Christina Wee, a tudományos folyóirat helyettes szerkesztője.
 
Olvasd el ezt is: 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.