2019. 05. 20. - 10:55

Napi szokások, amelyek segítenek soványnak maradni

Napi szokások, amelyek segítenek soványnak maradni

Mindenki lapos hasat szeretne, ám aki hasztalan igyekszik leadni a túlsúlyát, annak érdemes átgondolnia napi szokásait. Azok ugyanis hizlalhatnak.

Bizonyos napi szokásaink nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy ne induljon meg a fogyás.
 
Természetesen, lehetnek köztük egészségügyi állapotok is, így az álmatlanság, a pajzsmirigy-betegség, a policisztás petefészek szindróma és a pangásos szívelégtelenség. A depresszió szintén ezek közé tartozik.
 
Jelentős különbségek lehetnek azonban a sovány emberek és a túlsúlyosak napi szokásai között.
 
Azok, akik kordában tartják súlyukat, általában jobban kezelik a porciókat, amelyeket fogyasztanak, gyakrabban mozognak és kalóriát égetnek – összehasonlítva őket a túlsúlyosakkal vagy elhízottakkal.
 
Aki sovány akar maradni, annak érdemes odafigyelnie napi szokásaira
Aki sovány akar maradni, annak érdemes odafigyelnie napi szokásaira
 
Milyen szokások járulhatnak hozzá tehát a soványság megőrzéséhez?
 
1.Ételnapló írása: ha naplót vezetünk arról, mit ettünk aznap és mennyi kalóriát fogyasztottunk el, szembesülünk vele, mit lenne fontos kihagyni étkezésünkből és mi hasznos az étrendünkben. Tanulmányok bizonyítják, hogy ha le kell írnunk, mit ettünk, visszafogottabbak vagyunk.
 
2.Megfelelő alvás: az alváshiány kockázatos és számos egészségügyi bonyodalomnak tehet ki bennünket. Ha soványak akarunk maradni, fontos a kellő mennyiségű alvás. Az étvágyat és a hormonokat egyaránt kordában tartja a megfelelő pihenés, étel-bevitelünket is ellenőrzés alatt tarthatjuk vele. Alváshiány esetén ugyanis gyakori a túlevés.
 
3.Reggeli séta: a gyaloglás az egyik legkönnyebb mozgás, amely segít fittnek, soványnak maradni. Növeli a szívverést és több kalóriát égetünk általa. Egy kora reggeli gyaloglás lökést ad anyagcsere-rendszerünknek, s ezzel hozzájárulunk az extra kilók leadásához.
 
4.Főzzünk otthon: igyekezzünk otthon ételeket készíteni, ahelyett, hogy menzán vagy étteremben eszünk. Ennek nemcsak az az előnye, hogy olcsóbb – magunk kontrolláljuk, mit teszünk az ételbe és mennyit, így sokkal egészségesebben is étkezhetünk.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.