2013. 07. 16. - 12:59
Nyári saláták - miért és hogyan fogyasszuk őket?

A Kalifornia Egyetem szakemberei megállapították, hogy a friss zöldségekből előálított saláták rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.
A legfontosabb mindig, hogy friss zöldségekből készüljenek a saláták, és hogy épp az aktuális szezon termékeit vásároljuk meg. Az egészséges életmódot lehet még azzal fokozni, ha bio zöldségeket vásárolunk, hiszen ezekben nincsenek vegyszerek, amelyek ártalmasak lehet az egészségünkre.
A saláta nagyon egészséges és tápláló
Nem lehet kizárni, hogy a bio növényeken és zöldségeken nincs vegyszer, de a kutatások bebizonyították, hogy a hagyományos zöldségek 75 százalékán találtak vegyszer nyomokat, míg a bio zöldségeknek csak a 23 százalékán és az arány nagyon elgondolkodtató.
Bió zöldségekből érdemes készíteni a salátát, amelyek legyenek mindig friss zöldségekből. Nagyon fontos, hogy mielőtt a salátát elkezdenénk aprítani előtte alaposan megkell mosni, hogy a rajta maradt káros vegyszerek és szennyeződések biztosan eltünjenek.
Oda kell figyelni az étkezésre és gyakran kell friss zöldségeket fogyasztani, akár saláta formában is mert rengeteg C-vitamin van benne és arra szüksége van a szervezetnek.
N.N.