2017. 04. 05. - 11:05

Pajzsmirigy-eltávolítás hegmentesen – kiállta a próbát

Pajzsmirigy-eltávolítás hegmentesen – kiállta a próbát

A közeljövőben elérhetővé válhat az a sebészeti fejlesztés, mely lehetővé teszi, hogy egy pajzsmirigy-problémás beteget hegek okozása nélkül operáljanak meg. A titok egy technológia, amellyel a fül mögött ejtenek bemetszést.

Milyen jó is lenne, ha a pajzsmirigy-operációra szoruló pácienseknek később nem kellene valamilyen nyaklánccal, kendővel takargatniuk a nyakukat, mert esetleg zavarja őket a heg – ugyanis egyszerűen nem lenne semmiféle heg.

Az ENT sebészei által feltalált fejlesztéssel, melyet az LSU Health New Orleans-i központjában dolgoztak ki, hatékonyan végezhető el a thryroidectomia, azaz pajzsmirigy-beavatkozás, ugyanis a bemetszést a fül mögött ejtik, az endoszkópos technológia és a robotika használatával.

Plasztikai sebészet - A pajzsmirigy-műtét új eljárása csak minimális nyomot hagy

Plasztikai sebészet - A pajzsmirigy-műtét új eljárása csak minimális nyomot hagy

Cikkünk első részében a technológia részleteiről olvashattunk.

A tanulmányt készítő Rohan Walvekar elmondta: a 18 hónapos időszak folyamán, mely alatt az új eljárást alkalmazták 10 páciensen, megfigyelte az eredeti technikán történt kis módosítás eredményeit.

A fül mögötti bemetszés tulajdonképpen a standard arcfiatalító eljárásokhoz hasonlítandó. A bemetszést elrejti a haj vonala és a bőr természetes ráncolódása ezen a területen.

Nem voltak nagyobb komplikációk, s minden páciens meg volt elégedve az eredménnyel.

S noha a tanulmány nagynak mondható, korlátozott nyomonkövetéssel, világosan demonstrálja, hogy megvalósítható a pajzsmirigy-műtét ezen változata is, amely távolabbról orvosolja a problémát.

A tanulmányban Rohan Walvekaron túl részt vett drs. Jason Trahan, Laura Pelaez, Michael DiLeo, Daniel Nuss és Leslie S. Son is – mindannyian az LSU Health New Orleans fülészeti tanszékének munkatársai.

Kapcsolódó cikk:

Plasztika - Pajzsmirigy-eltávolítás hegek nélkül?

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.