Egészség hírek

Pajzsmirigy-eltávolítás hegmentesen – kiállta a próbát

Pajzsmirigy-eltávolítás hegmentesen – kiállta a próbát

A közeljövőben elérhetővé válhat az a sebészeti fejlesztés, mely lehetővé teszi, hogy egy pajzsmirigy-problémás beteget hegek okozása nélkül operáljanak meg. A titok egy technológia, amellyel a fül mögött ejtenek bemetszést.

Milyen jó is lenne, ha a pajzsmirigy-operációra szoruló pácienseknek később nem kellene valamilyen nyaklánccal, kendővel takargatniuk a nyakukat, mert esetleg zavarja őket a heg – ugyanis egyszerűen nem lenne semmiféle heg.

Az ENT sebészei által feltalált fejlesztéssel, melyet az LSU Health New Orleans-i központjában dolgoztak ki, hatékonyan végezhető el a thryroidectomia, azaz pajzsmirigy-beavatkozás, ugyanis a bemetszést a fül mögött ejtik, az endoszkópos technológia és a robotika használatával.

Plasztikai sebészet - A pajzsmirigy-műtét új eljárása csak minimális nyomot hagy

Plasztikai sebészet - A pajzsmirigy-műtét új eljárása csak minimális nyomot hagy

Cikkünk első részében a technológia részleteiről olvashattunk.

A tanulmányt készítő Rohan Walvekar elmondta: a 18 hónapos időszak folyamán, mely alatt az új eljárást alkalmazták 10 páciensen, megfigyelte az eredeti technikán történt kis módosítás eredményeit.

A fül mögötti bemetszés tulajdonképpen a standard arcfiatalító eljárásokhoz hasonlítandó. A bemetszést elrejti a haj vonala és a bőr természetes ráncolódása ezen a területen.

Nem voltak nagyobb komplikációk, s minden páciens meg volt elégedve az eredménnyel.

S noha a tanulmány nagynak mondható, korlátozott nyomonkövetéssel, világosan demonstrálja, hogy megvalósítható a pajzsmirigy-műtét ezen változata is, amely távolabbról orvosolja a problémát.

A tanulmányban Rohan Walvekaron túl részt vett drs. Jason Trahan, Laura Pelaez, Michael DiLeo, Daniel Nuss és Leslie S. Son is – mindannyian az LSU Health New Orleans fülészeti tanszékének munkatársai.

Kapcsolódó cikk:

Plasztika - Pajzsmirigy-eltávolítás hegek nélkül?

B.A.

Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy az étkezésnél milyen fontos a rendszeresség. Nem hiába, hiszen számos káros hatása lehet.
Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Friss információk szerint a színész már nagyon bánja, hogy elhagyta egykor kedvesét, a Jóbarátok sztárját.   
Sminklemosás, méregtelenítés természetes módon

Sminklemosás, méregtelenítés természetes...

Az arcunkra kent festéket, alapozót minden este el kell távolítanunk. Ezt többnyire valamilyen arctejjel vagy tonikkal tesszük meg. Ha azonban a természetes meg...
A gyógyulás útjára lépett Shannen Doherty?

A gyógyulás útjára lépett Shannen Dohert...

Két esztendeje küzd rákos megbetegedésével a csinos színésznő, s úgy tűnik, mostanra rendeződik az egészsége. Shannen Doherty folyamatosan tájékoztatja rajongói...
Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

A hajápolási termékek használatának biztonsága évek óta vitatott. Egy új tanulmány most arra világít rá, hogy a fekete bőrű nőknél, akik sötét hajfestéket haszn...
George Clooney visszavonul?

George Clooney visszavonul?

Az 56 éves sztárról azt beszélik, hogy felhagy a színészkedéssel és csak a családjának szenteli az életét.   
Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Az újdonsült, háromszoros apuka nemcsak új babáknak örülhet – Jay-Z június végén tervezi piacra dobni friss albumát, melyről az új sláger már hallható is.
Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

A szépséges színésznő a közösségi oldalán árulta el rajongóinak, hogy eljegyezték őt.
Mi a különbség a mellimplantátumok között? - 1.rész

Mi a különbség a mellimplantátumok közöt...

Évtizedek óta az öt legnépszerűbb esztétikai beavatkozásnak számít a mellplasztika. Ami azonban változott az évek során, a technika és a felhasznált anyagok. Mi...
Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Előreláthatólag az idei nyár egyik legnépszerűbb dala lesz Katy Perry, Calvin Harris, Pharell és Big Sean közös alkotása.
< >