Egészség hírek

Pajzsmirigy-eltávolítás hegmentesen – kiállta a próbát

Pajzsmirigy-eltávolítás hegmentesen – kiállta a próbát

A közeljövőben elérhetővé válhat az a sebészeti fejlesztés, mely lehetővé teszi, hogy egy pajzsmirigy-problémás beteget hegek okozása nélkül operáljanak meg. A titok egy technológia, amellyel a fül mögött ejtenek bemetszést.

Milyen jó is lenne, ha a pajzsmirigy-operációra szoruló pácienseknek később nem kellene valamilyen nyaklánccal, kendővel takargatniuk a nyakukat, mert esetleg zavarja őket a heg – ugyanis egyszerűen nem lenne semmiféle heg.

Az ENT sebészei által feltalált fejlesztéssel, melyet az LSU Health New Orleans-i központjában dolgoztak ki, hatékonyan végezhető el a thryroidectomia, azaz pajzsmirigy-beavatkozás, ugyanis a bemetszést a fül mögött ejtik, az endoszkópos technológia és a robotika használatával.

Plasztikai sebészet - A pajzsmirigy-műtét új eljárása csak minimális nyomot hagy

Plasztikai sebészet - A pajzsmirigy-műtét új eljárása csak minimális nyomot hagy

Cikkünk első részében a technológia részleteiről olvashattunk.

A tanulmányt készítő Rohan Walvekar elmondta: a 18 hónapos időszak folyamán, mely alatt az új eljárást alkalmazták 10 páciensen, megfigyelte az eredeti technikán történt kis módosítás eredményeit.

A fül mögötti bemetszés tulajdonképpen a standard arcfiatalító eljárásokhoz hasonlítandó. A bemetszést elrejti a haj vonala és a bőr természetes ráncolódása ezen a területen.

Nem voltak nagyobb komplikációk, s minden páciens meg volt elégedve az eredménnyel.

S noha a tanulmány nagynak mondható, korlátozott nyomonkövetéssel, világosan demonstrálja, hogy megvalósítható a pajzsmirigy-műtét ezen változata is, amely távolabbról orvosolja a problémát.

A tanulmányban Rohan Walvekaron túl részt vett drs. Jason Trahan, Laura Pelaez, Michael DiLeo, Daniel Nuss és Leslie S. Son is – mindannyian az LSU Health New Orleans fülészeti tanszékének munkatársai.

Kapcsolódó cikk:

Plasztika - Pajzsmirigy-eltávolítás hegek nélkül?

B.A.

Tom Hardy a valóságban is hős

Tom Hardy a valóságban is hős

A jóképű sztár a minap igazi hőstettet vitt véghez, ugyanis elkapott egy tolvajt.   
Nem segít a hátfájáson a meditáció?

Nem segít a hátfájáson a meditáció?

A tudatosság rövid távon valóban segít a fájdalmakon, de hosszútávon kevésbé – mutattak rá a kutatók, hozzátéve: egyeseknél jobban működhet,mint másoknál.
Zayn Malik új zenei videóval tér vissza!

Zayn Malik új zenei videóval tér vissza!

A népszerű énekes vadonatúj albumának első részleteit „csepegteti”: Zayn Malik a Still Got Time című, legutóbbi dalához készített videóklipet.
Jennifer Lopeznek első este nem kellett a pasija

Jennifer Lopeznek első este nem kellett ...

Régóta nem titok, hogy a gyönyörű, kétgyermekes énekesnőnek új szerelme van, Alex Rodriguez személyében – JLo azonban Ellen DeGeneres showjában elmesélte, hogy ...
Stroke-hoz és demenciához járul hozzá az üdítőital?

Stroke-hoz és demenciához járul hozzá az...

Az édesített üdítők hátrányos tulajdonságairól már nem egyszer hallhattunk – Ám a legújabb kutatások szerint a demencia és a stroke esélyének növeléséhez is hoz...
Zsírt használnának a hegmentes gyógyulásért?

Zsírt használnának a hegmentes gyógyulás...

Olyan módszert fedeztek fel az orvosok, mellyel valósággal „manipulálni” tudják a sebek gyógyulását. Úgy mehet végbe, akár a bőr regenerálódása és nem a hegesed...
Megvált hajkoronájától Cara Delevingne

Megvált hajkoronájától Cara Delevingne

Valósággal végigsöpört az interneten a modell bejelentése, miszerint kopasz lesz.Nos, nem várt sokáig, máris levágatta haját.   
Itt a parmezános, baconos töltött gomba!

Itt a parmezános, baconos töltött gomba!

Előételnek sem rossz ez a pompás összeállítás - de ha a kedvenc gombánkat remek töltelékkel egészítjük ki, hihetetlen finom, s akár leves utáni második fogásnak...
Milyen a jó jutalomfalat?

Milyen a jó jutalomfalat?

Te is megleped kiskutyád néha egy-egy illatos finomsággal? Akkor jól teszed, ugyanis nagyon szeretik, de oda kell figyelni néhány apróságra.  
Különleges modell tündököl Marc Jacobs új kampányában

Különleges modell tündököl Marc Jacobs ú...

A divatvilág mindig is imádta a megszokottól eltérő külsejű lányokat. Nem csoda, hogy a világhírű márka nem mindennapi lányt választott arcának.   
< >