2024. 03. 05. - 08:50

Rádiófrekvenciás abláció és VenaSeal – A még mindig nyerő visszér-kezelések

Rádiófrekvenciás abláció és VenaSeal – A még mindig nyerő visszér-kezelések

A hagyományos visszérkezelésekkel szemben manapság számos korszerű technológia áll rendelkezésre, melyek közül a rádiófrekvenciás abláció és a VenaSeal módszer is kiemelkedő.

Hosszú éveken át nem volt más megoldás a visszér kezelésére, mint hogy operáció segítségével eltávolítsák a vénák gondot okozó szakaszát, majd pedig lekössék a végeket.
 
Ez a módszer azonban nemcsak hosszabb kórházi tartózkodásssal járt, hanem hosszas felépülési idővel is a beteg számára. Ráadásul, az érzéstelenítés és az invazív műtét sem volt teljesen kockázatmentes, s vissza is térhetett később a visszér-probléma.
 
Napjainkban a korszerű technológiákkal rövid idő alatt hatékony eredményeket lehet elérni.
 
Cikkünk első részében a szkleroterápia, az ultrahangos irányított szkleroterápia (UGS) és az endovénás lézeres abláció (EVLA) sajátosságairól esett szó. Lássuk azonban a többi hatásos, modern eljárást, amelyek manapság élen járnak a visszérkezelésben.
 
 
Visszérkezelés - Rádiófrekvenciás abláció a gyakorlatban
Visszérkezelés - Rádiófrekvenciás abláció a gyakorlatban
 
Rádiófrekvenciás abláció (RFA)
 
A rádiófrekvenciás abláció igencsak hasonló az endovénás lézeres ablációhoz, mivel belülről melegíti a saphena vénákat. Helyi érzéstelenítésben is végezhető hegesedés vagy leállás nélkül.
 
Általánosságban elmondható, hogy a páciensek kevesebb kényelmetlenséget tapasztalnak az RFA-nál, mint az EVLA alkalmazása során, mivel lézerenergia helyett a vénát gyengédebben melegítik fel elektromágneses hullámok használatával.
 
VenaSeal orvosi ragasztó
 
Az orvosi ragasztó a vénakezelések legújabb forradalmának számít. Nem támaszkodik a hőre vagy a vénán belüli biokémiai reakciókra.
 
Ehelyett gyorsan és tartósan ragasztja össze a vénát, teljesen lezárva azt, valamint állandó keményedési folyamatot serkent a véna teljes hosszán.
 
Tapasztalatok szerint a VenaSeal Glue az új kor technológiái közül a legkevésbé invazív és ez tekinthető a legkevésbé traumatikusnak is.
 
Azon betegeknél, akiknél reflux áll fenn a nagy saphena vénákban, előnyös az endovénás lézeres abláció vagy a rádiófrekvenciás abláció.
 
Annak ellenére, hogy ezek a vénák ultrahangvezérelt szkleroterápiával kezelhetők, az esetek többségében az endovénás abláció sokkal véglegesebb és jobb hosszú távú eredménnyel szolgál az esetükben.
 
Jobb a szakszerű orvosi beavatkozás
 
Fontos tudni, hogy a visszér nem gyógyul magától. Bár be lehet vetni különféle természetes módszereket, a visszér probléma orvoslása szakszerű beavatkozást igényel.
 
 
Ha nem kezelik, súlyosbodhat, ami egyre fájdalmasabb tünetekhez vezethet.
 
A súlyos vénás betegség olyan szövődményeket eredményezhet, mint a vérrögök képződése, a duzzanat, a bőrgát leépülése/nyílt sebek és fertőzések. Forduljunk tehát időben orvoshoz!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.